Dentium Implant Center Esztétikai fogászat és plasztikai sebészet Budapest

Blog / Tudástár

Miért jó választás a fogászati implantátum?

1952-ben Per-Ingvar Branemark svéd kutató hihetetlen felfedezést tett; először talán még ő sem gondolta, hogy egy szimpla kísérlet és egy röntgenkép forradalmasítja majd, amit a fogpótlásokról gondoltunk.

Pedig „csak” annyi történt, hogy Branemark titánból készült csavart ültetett be egy nyúl lábszárcsontjába, mindezt azért, hogy az állat csontjának véráramlását tanulmányozza. Amikor eljött az ideje a csavar eltávolításának, a kutató megdöbbenve tapasztalta, hogy a csont teljesen összenőtt a titánnal.

Branemark úgy hívta ezt a folyamatot, hogy osszeointegráció, vagyis csontos összenövés. És persze azonnal felismerte, hogy ez új horizontot nyithat az orvostudomány területén, és hogy választ adhat egy régi kérdésre.

Ez a régi kérdés pedig az volt, hogy…

Bővebben...

Melyik fogkoronát válasszuk?

Fogkorona típusai

Amikor a fogkoronák kerülnek szóba, sokan azonnal megijednek, pedig számos esetben a koronák jelentik a megoldást a letört fogak pótlására, vagy éppen a gyökérkezelt fogak helyreállítására.

A fogkoronák részei az implantált fogaknak is, így fontos, hogy megismerjük típusait, hogy könnyebben el tudjuk dönteni, nekünk melyik a legmegfelelőbb:

Bővebben...

Mit kell tudni a fogászati implantátumokról?

A fogászati kezelés során az egyik legfontosabb cél, hogy olyan eljárást válasszunk, amely minél kevesebb fog „beáldozásával” jár együtt. A fogászati implantátum erre kínál modern megoldást, ugyanis ebben az esetben nem szükséges lecsiszolni a fogpótlás melletti egészséges fogakat.

A fogászati implantátumok egyre népszerűbbek a páciensek körében, hiszen minimális kockázattal járnak és a legújabb anyagoknak köszönhetően elég kicsi az esély az implantátum kilökődésére.

Bővebben...

Arcfiatalítás - minúsz 10 év egy bevált módszerrel és több százan sikerrel jártak? Hogyan?

ITT a megoldás!

A nők 90%-a használ krémeket, olajokat és igénybe vesz bizonyos kozmetikai szolgáltatásokat, annak reményében, hogy arcuk kisimult legyen és visszanyerjék fiatalságukat.

Viszont a drága krémek, olajok és a szolgáltatások nagy része csak hiteget, nem bevált...
Új módszereket hirdetnek és vagy-vagy alapon érhetünk el velük eredményeket.
Ha ezt most olvasod, bizonyára Te is beleestél ebbe a helyzetbe és eleged van belőle.

Eleged van a hitegetésből, a méregdrága krémekből, melyek nem hozzák meg a várva várt eredményt és lehet, hogy már egy egész vagyont áldoztál arra, hogy fiatalságodat visszahozd…

Bővebben...

Arcfiatalítás műtét nélkül? Adj nekünk 1 órát!

 Felkészültél arra, hogy visszafordítsd az idő kerekét. Hogy akár 10 évet is fiatalodj?

A forradalmi Scarlet rádiófrekvenciás kezeléssel műtét, lábadozás és kockázatok nélkül teheted feszesebbé az arcbőrödet, akár már egyetlen kezeléssel. A végeredmény? A bőr látványosan rugalmasabb és fiatalosabb lesz, mindezt ráadásul természetes módon érheted el.

A Scarlet ugyanis a szervezet öngyógyító folyamatait gyorsítja fel, és bizonyítottan hatékony eszközökkel indítja be a kollagén és az elasztin

Bővebben...

Te biztos vagy benne, hogy jó arckrémet használsz?

Tedd fel magadnak a kérdést: „Olyan arckrémet használok, ami a bőrtípusomnak megfelelő?”

– Persze! – mondanák erre sokan. – Hiszen elolvastam a címkét, rá van írva: „száraz bőrre”, és nekem száraz bőröm van!

Csakhogy az emberek több mint fele téved a saját arcbőrével kapcsolatban, és csak egy szimpla bőrdiagnosztikai kezelés után ébred rá, hogy évekig rossz arcápolási terméket vásárolt

Bővebben...

Fontos szempontok fogászati implantáláson gondolkozók számára

A fog implantátum egy biokompatibilis anyagból készült műgyökér, mely helyettesíti, pótolja az elvesztettet fog gyökerét. A fog implantátum a szöveteket nem károsítja, beültetés után a saját csontunkhoz kötődve rögzül. Az implantátumot akármelyik típusú foghiány esetében alkalmazhatjuk és ajánljuk is.

Bővebben...

Amit a fogszabályozásról tudni érdemes

A fogszabályozás célja a fogak helyzeti és alaki eltéréseinek felfedezése, megelőzése és kezelése. Klinikánkon, a Dentium Implant Centerben is erre törekszünk. A kezelés célja, hogy utána a fogak mind funkcionálisan mind pedig esztétikailag megfeleljenek az elvárásoknak.

Bővebben...

Fogfehérítéssel a magabiztos ragyogó mosolyért

Az esztétikai fogászat manapság egyre inkább előtérbe kerül. Mindenkinek fontos a szép mosoly, az egészséges fogazat. A fogaink részei mindennapi megjelenésünknek, így munkatársaink, barátaink, a körülöttünk levő embertársaink sokszor mosolyunk alapján szerzik rólunk az első benyomást, amely meghatározó lehet.

Bővebben...

Bemutatkozik újonnan megnyíló kozmetikai részlegünk munkatársa, Réz Noémi.

Engedd meg, hogy bemutatkozzam:
Réz Noémi kozmetikus vagyok.
A szépségipar különböző területein tett tanulmányaim után a kozmetikus szakképesítésemet Budapesten szereztem meg.

Bővebben...

Karácsonyi Ajándék!

Idén Karácsonykor varázsoljon önfeledt, gyönyörű mosolyt szerettei arcára a Dentium Implant Center ajándékötleteivel!

A Dentium Implant Centerben kiemelt akciókkal várjuk Önöket az ünnepek alatt.

Bővebben...

Bőrdiagnosztika

Az ARAM  HUVIS koreai kozmetikai arcdiagnosztikai gép egy modern arcbőr elemző készülék, amelynek segítségével a kozmetikai kezelések  előtt megállapíthatóak a bőr szemmel nem látható problémái.

Segítségével maximálisan személyre szabott kezelést tudunk összeállítani.

Bővebben...

Dentium Implant Center és Papp Feri (Irigy Hónaljmirigy) esete...

Nemrég Papp Feri, az Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagja látogatott el hozzánk. Rendelőnk nagy megtiszteltetésnek örvend, hogy személyét is a páciensei között köszöntheti.

A vizsgálat, szokás szerint jó hangulatban telt.

Bővebben...

Plasztikai sebészet és modern technológia

A plasztikai sebészet egyre inkább elterjedt ága az orvoslásnak. A szépészeti beavatkozások sokszor olyan kellemetlen testi hiányosságainkon segítenek, melyek miatt önbizalmunk indokolatlanul alacsonyabb, mint amilyennek lennie kellene. Mára már nem csupán a nők körében népszerű, sokszor a férfiak is kés alá fekszenek a szebb külső elérésének reményében.

Bővebben...

Fogszabályozás: béklyó vagy ékszer?

A fogszabályozásról sokaknak még mindig azok a gyermekkori traumák, kínos szituációk jutnak eszébe, melyeket a fogsor helyreállítása során átéltek. Ma már azonban nem kell feltétlenül kínos orvosi eszközként gondolnunk a fogszabályzóra, hiszen számos módja van, hogy akár trendi kiegészítőként tegyen hozzá megjelenésünkhöz.

Bővebben...

Csengeri Attila meglepetése

Bővebben...

Bőrdiagnosztika - a szép bőr első lépése

Egy nő mindent megtesz azért, hogy minél tovább kitolja az öregedés első jeleit. Számos krémet, csodaszert vásárolunk, ám gyakran elhisszük a hangzatos üzeneteket és a szép csomagolás alapján választunk. Ez nem mindig a legoptimálisabb megoldás arcbőrünket tekintve, de már annyi véleményt hallottunk, hogy nem tudunk dönteni a polcokon sorakozó több ezer termék közül.

Bővebben...

Miért implantátum?

Legfontosabb tudnivalók az implantálás előtt:

Számos oka lehet annak, hogy egy fog elromlik és habár az orvosok küzdenek érte, amíg lehet, végső esetben a fog eltávolítása mellett döntenek. Nem kell azonban amiatt aggódnunk, hogy az eltávolított fog örökre megnehezíti életünket, ugyanis ma már olyan modern fogpótló módszerek közül választhatunk, amelyek fájdalom nélküli megoldást kínálnak.

Bővebben...

Bemutatjuk implantológus, szájsebész fogorvosunkat: Dr. Ali Dehghani

Dr. Ali Dehghani - fogorvos, szájsebész

A Dentium Implant Center tulajdonosával, fogorvos, szájsebészével a Dentium Implantációs rendszer magyarországi kizárólagos képviselőjével beszélgettünk pályája kezdeteiről.

Bővebben...

Páciensbarát fogászati kezelés

Egy fogászati kezelés előtt általában attól félünk, hogy fájdalmas lesz, de ami talán a legnagyobb rettegést okozza, az a tű mérete. Beülünk a székbe, meglátjuk a fölénk magasodó orvost és a hatalmas tűt. Ilyenkor a legtöbben arra gondolunk, hogy miért vállalkoztunk erre, inkább tűrtük volna tovább a fogfájást és egyéb kellemetlenségeket.

Bővebben...

Mell implantátum

A nők szinte sosem elégedettek teljes mértékben testükkel és ez sokszor önértékelési problémákat idézhet elő. Kritikus szemmel tekintünk az olyan testrészeinkre, amelyeket a férfiak a leginkább kedvelnek rajtunk és ez gyakran testképzavarhoz vezet.

Bővebben...

Bemutatjuk fogszabályozó specialistánkat: Dr. Hadi Dehghani

Miért kezdett ezen a pályán dolgozni?

A fogszabályzást nagyon szeretem, emellett a gyerekekkel is szívesen foglalkozom munkám során. Az alkotást hivatásomnak tartom, szeretem, ha az ember innovatívan tud tervezni és előre látja, hogy különböző hibákat hogyan lehet kiküszöbölni.

Bővebben...

Bemutatjuk plasztikai sebészünket: Dr. Mohammad T. Jaberansari

A Dentium Implant Center plasztikai sebészét, Dr. Mohammad T. Jaberansarit kérdeztük arról, hogy miért éppen a plasztikai sebészet mellett döntött, hol végezte tanulmányait és mi motiválja a munkája során.

Miért kezdett ezen a pályán dolgozni?

Bővebben...

Fogfehérítés – a szép mosoly mindennél többet ér

Egy gyönyörű, fehér fogsor egyet jelent az ápoltság szinonímájával. Legyen szó egy üzleti megbeszélésről, vagy állásinterjúról, a mosolyunk árulkodik patnerünknek szájhigiéniánkról és ezzel együtt arról is, hogy mennyire törődünk önmagunkkal. Amennyire egy fehér, ápolt fogsor megnyerő lehet, annyira hozhat minket kínos szituációba, ha sárga, lepedékes fogakkal mosolygunk.

Bővebben...

Miért fontos a fogkő eltávolítása?

Sokan nem tudnak róla, hogy a fogkő eltávolítását rendszeresen meg kellene ismételni, mert számos fogászati megbetegedést és kellemetlen tünetet okozhat. Az elhanyagolt szájhigiénia hatására kialakult fogkő sok esetben begyulladt ínnyel jár együtt, aminek a végső kimenetele akár a fogak kihullása is lehet.

Bővebben...

Dentium Implant Center: esztétikai fogászat és plasztikáztatás egy helyen

Meg kellett válnunk egy vagy több fogunktól, esztétikai fogászati beavatkozásra, esetleg plasztikai műtétre van szükségünk?
Bízzuk magunkat egy olyan, vadonatúj belvárosi egészségközpontra, mely széleskörű és igényes szolgáltatást nyújt. 

Bővebben...

Szemhéjplasztika a szemhéj ráncosodása ellen

Nincs olyan ember, akin ne fogna az idő és a stresszes életmód. Ez elsőként az arcbőrünkön látszik meg, főleg a szem környékének és a szemhéj vékony, lágy bőrének felületén. A szemhéj petyhüdtté válása olyan esztétikai probléma, amely sok nő életét megkeseríti, hiszen természetes úton nemigen lehet változtatni rajta és sminkkel sem lehet elfedni a hiányosságokat.

Bővebben...

Húsvéti köszöntő :)

Bővebben...

Esztétikus fogtömés – fájdalommentes tartós megoldás

Korábban az emberek megijedtek egy lukas fogtól, hiszen az sokszor fájdalmas napokat okozott és a fogorvoshoz ellátogatva általában nem túl esztétikus, feltűnő amalgám töméseket alkalmaztak. Sok esetben, ha hosszabb ideig halogatta az ember a fogorvos meglátogatását, akár a lukas fog eltávolítására is sor került.

Bővebben...

Scarlet arckezelés - Műtét nélküli arcfiatalítás plasztikai beavatkozás nélkül

A megereszkedett bőr és a ráncok előbb-utóbb mindenkit utolérnek az idő előrehaladtával. A kor ellen nem küzdhetünk, ám számos lehetőség van arra, hogy arcbőrünket újra fiatalossá alakítsuk azokon a területeken, ahol az idő rajta hagyta nyomát. A Scarlet rádiófrekvenciás arcfiatalító kezelés azon páciensek számára ajánlott és optimális, akik előnyben részesítik, a műtét nélküli arcfiatalítást mivel tartanak a plasztikai beavatkozásoktól.

Bővebben...

Varázsoljon gondtalan mosolyt szerettei arcára műtét nélküli arcfiatalítás és a fogászat segítségével!

Egy nap az évben kiemelt figyelmet kapnak az édesanyák és a nagymamák. Május első vasárnapján őket köszöntjük anyák napja alkalmából és ezen a napon, ha lehet még több törődést adunk nekik, mint az év többi napján.

Bővebben...

Milyen fogpótlási lehetőségeket kínál fogászatunk Budapesten?

A foghúzás, és a fog csiszolása sokféle okból történhet. A foghíj hatására átalakulhat a többi fog elrendezése, alkalmazkodva a felszabadult helyhez. Sokszor az eltávolított fog melletti további fogak bedőlnek a foghíj felé, de az üres ínyfelület jobban ki van téve a szennyeződéseknek, fertőzéseknek is.

Bővebben...

Fraxis arckezelés, a műtét nélküli arcfiatalítás!

Sok nő és férfi küzd teste változásával, arcbőre öregedésével, ám egy plasztikai műtétre már nem szívesen vállalkozik. A Fraxis műtét nélküli arcfiatalítás CO2 lézerek segítségével történik, napjaink egyik legmodernebb, plasztikai sebészeti beavatkozást nem igénylő kezelését kínálva.

Bővebben...

Tegyen egy lépést a tökéletes mosoly eléréséért budapesti fogászatunk segítségével!

A tökéletes mosolyhoz számtalan dolog szükséges: egészséges, fehér, egyenes fogsor és önbizalom. A magabiztosság azonban éppen abból is ered, hogy nincsen miért szégyenkeznünk a mosolygás során. Diszkomfortérzettel jár, ha letört egy darab valamelyik fogunkból, netán hiányzik egy fogunk és ha ez még látható helyen is van, akkor hajlamosak vagyunk kevesebbet mosolyogni, elrejteni hiányosságainkat. 

Bővebben...

Fogszabályozás Budapesten – 4 buktató, amire jó, ha figyelsz

Sokan mai napig attól félnek, hogy a fogszabályzó kényelmetlen, túl sok kellemetlenséggel jár és még a mosolyunkat is tönkreteszi a viselés időtartama alatt. Ezek azonban tévhitek, hiszen egy fogszabályzó lehet esztétikus is a felhelyezést követő időszakban, a levételt követően pedig egészen megújul a mosolyunk. A viselés során azonban van néhány buktató, amire érdemes odafigyelnünk, különben valóban kellemetlenségeket okozhat a fogszabályozás időszaka.

Bővebben...

Arcplasztika

Egy plasztikai beavatkozás előtt mindig szeretne valamit szebbé, tökéletesebbé tenni a páciens. Sajnos testünk néhány részét nem takarhatjuk el, ha nem vagyunk vele megelégedve és sokszor nem is csupán rajtunk múlik, hogy nem ápoltuk, kezeltük megfelelően. Éppen ilyen az arcunk is, amelyen gyakran meglátszik a stresszes életmód és az idő. Ezek ellen nem igen tudunk mit tenni, de változtathatunk arcunk nem tökéletes részein valamely arcplasztikai beavatkozással.

Bővebben...

Elfogad tőlünk egy 10%-os kupont?

Adja meg az email címét, ahova elküldhetjük!