Dentium Implant Center Logo

Fogpótlás

Rendelőnk telefonszáma:

Foglalj időpontot!

Ha fixen rögzített fogpótlásokról beszélünk akkor a korona és híd a legjobb megoldás.
Ezeket a fogpótlásokat, akkor alkalmazzuk, ha a fognak egy része hiányzik esetleg úgy szuvasodott, hogy megmenthető, de már a tömés vagy a betét, azaz inlay nem elegendő a fog rehabilitációjára.
Az inlay vagy onlay betéteket ragasztott töméseknek is nevezhetjük.
Előfordul, hogy ha a foganyag nagyobb része szuvas, már nem lehet töméssel helyreállítani a fog szerkezetét, ilyenkor fogtechnikai laborban készített betéteket alkalmazunk, amit a fogtechnikus készít el az fogorvos által levett lenyomat alapján.

A fogsorok többfélék lehetnek:

Részleges kivehető fogsor,

Teljes kivehető fogsor,

Fix rögzített fogsor.

A továbbiakban kifejtjük részletesen, melyik mit takar és mikor ajánlott. 

Kerámia és Cirkónium fogpótlások

 
Ha fixen rögzített fogpótlásokról beszélünk akkor a korona és híd a legjobb megoldás, ezeket olyan speciális ragasztócementtel rögzítik, ami otthon nem távolítható el.
Ezeket a fogpótlásokat, akkor alkalmazzuk, amennyiben a fognak egy része hiányzik esetleg úgy szuvasodott, hogy megmenthető, de már a tömés vagy a betét, azaz inlay nem elegendő a fog rehabilitációjára.
 
korona egy lecsiszolt fogra kerül rá, tehát olyan rögzített, fix fogpótlás, aminek alapját a fogorvos készíti elő, erre a fogtechnikus alkotja meg magát a pótlást. Amikor a technikus elkészült a felépítménnyel a fogorvos rögzíti véglegesen a már előzőleg lecsiszolt fogakra. A korona a fogágyban stabilan rögzült csonkra helyezhető.
 
híd a kimondott foghiányt pótolja, tehát foghiányt hidalunk át segítségével vagy több egymás mellett lévő, lecsiszolt fog összekapcsolására alkalmas. Ez azt foglalja magába, hogy ha több sérült és szuvas fog van egymás mellett, amiket még nem indokolt eltávolítani, ezzel a kivitelezéssel szép és megfizethető eredményt érhetünk el. Általa visszanyerhetjük magabiztos mosolyunkat.

 

Korona és Híd elkészítésének lépései:

Korona:

 • a fog preparálása (lecsiszolása)
 • lenyomatvétel
 • vázpróba
 • végleges beragasztás

 

​Híd:

 • a fogak preparálása (lecsiszolása)
 • lenyomatvétel
 • vázpróba
 • nyers próba
 • végleges beragasztás
Mind a két fogpótlás esetében szükség lehet további kiegészítő kezelésekre:
 • panoráma röntgen
 • csonk felépítése tömőanyaggal
 • gyökérkezelés
 • foghúzás
 
A fogpótlások elkészítési ideje általában 4-8 munkanapot vesz igénybe, ezalatt az idő alatt sem marad fog nélkül, minden esetben készítünk ideiglenes koronát vagy hidat.
A korona és híd pótlások biztos megoldást jelentenek a páciens foghiányának gyors megszüntetésére.
 

Porcelán korona

A korona alapja nikkel mentes fémből készül ezt borítják egy porcelán réteggel, mely megegyezik a szomszédos fogak színével. Elsődlegesen rágó fogak esetében használjuk, de természetesen front régióban is alkalmazható.

Cirkon korona

Itt a korona alapja teljesen fémmentes, azaz cirkónium dioxidból készül és erre kerül rá a porcelán leplezés. Fémallergia esetén biztosan alkalmazható. Front régióba ajánljuk leginkább, mert magas esztétikai eredményt nyújt. Ezen kívül tartós és kiváló a fényáteresztő képessége.

 

Jelentkezzen időpontért most ügyfél-szolgálatunknál.

Foglaljon időpontot!

Fogbetétek

Mit nevezünk inlay és onlay betétnek?

 
Előfordul, hogy ha a foganyag nagyobb része szuvas, már nem lehet töméssel helyreállítani a fog szerkezetét, ilyenkor fogtechnikai laborban készített betéteket alkalmazunk.
Az inlay vagy onlay betétek egyfajta „ragasztott tömések”, melyeket fogtechnikus készít el egy lenyomat (minta) alapján, amit a fogorvos vesz le, miután kialakította a betét helyét a fogban. A laborból a rendelőbe már szilárd állapotba érkezik a kialakított betét, amit a kezelőorvos beragaszt a fogüregbe. Ez az eljárás már fogpótlásnak tekinthető.
 
Előnye:
 • A megmaradt fogszövet megmenthető, megtartható
 • Pontos, jobban illeszkedik, mert lenyomat alapján készül
 • Tartós

Többféle anyagból készülhetnek:

 • Arany,
 • Porcelán,
 • Kompozit.

Arany inlay

A legtartósabb fogpótlás, valamint szövetbarát is. Ideális szélzár készítésére, mely meggátolja, hogy másodlagos fogszuvasodás alakuljon ki.
Élettartamuk kiemelkedő, általában 25-30 év közé tehető.

Porcelán inlay

A porcelán anyag nagyon ellenálló a különböző erőhatásokkal szemben. Az elkészült porcelán inlay színe és formája a természetes fogak színével megegyezik, ezáltal esztétikus.

Kompozit inlay

Kisméretű kerámia szemcsék segítségével erősített kompozitból áll, melyek a természetes fogak színével megegyeznek és jó a kopásállóságuk.
Legtöbbször fogszuvasodás miatt károsodott fogaknál vagy amalgám tömés eltávolítását követően használjuk.
Élettartama általában 10 év.

Foglaljon időpontot!

Fogsorok

Részleges fogsor

Részleges kivehető fogpótlás általában akkor ajánlatos a páciensnek, ha rendelkezik még saját fogakkal, tehát úgymond nem teljes a foghiány.

A részleges kivehető fogpótlás két részből áll: az első a kivehető rész, a második pedig egy korona vagy híd, amit a tökéletesen előkészített lecsiszolt saját fogakra rögzít a szakorvos. Ehhez csatlakozik a részleges kivehető fogpótlást. Ez többféle eszközzel tudják megoldani, lehetséges öntött fémkapcsokkal, vagy úgynevezett teleszkópos rendszerrel.

Teljes kivehető fogsor

Amikor az adott páciens nem rendelkezik egyetlen saját foggal sem, akkor javasolt a teljes kivehető fogpótlás számára.

A emberek többsége protézisnek vagy kivehető fogsornak ismeri. Olyan elkészült fogmű, amit orvosi segítség nélkül, a páciens saját maga ki tud venni és könnyedén vissza is tud helyezni.

A kivehető fogsor előnyei:

a modern fogászati anyagoknak köszönhetően esztétikus,

higiénikus, könnyen tisztítható,

költséghatékony.

 • Személyes konzultáció után kezelési tervet készítünk a fogpótlásra több szempontot figyelembe véve
 • Személyes átbeszéljük a tervezeteket és kiválasztjuk az Ön számára legelfogadhatóbbat
 • Ütemezzük az időpontokat
 • Lenyomatot készítünk
 • Vázpróbálunk
 • Átadjuk az elkészült munkát

MENNYIBE FOG KERÜLNI ÖNNEK?

Cirkon korona

70 000 - 90 000 Ft

Procera korona

90 000 Ft

Fémkerámia implantárumra

55 000 Ft

Fémkerámia korona

65 000 Ft
 • Csavaros

A specialistáink által készített fogpótlások tartósak és olyan élethűek, mint a természetes fogak.

Antiallergén, nikkelmentes fogpótlásaink a legjobb minőségű, korszerű anyagokból készülnek és olyan tökéletesen pontosan és légmentesen zárnak, hogy megőrzik az alattuk lévő fogak épségét, sőt védik is azokat.

A fogpótlások gyorsan elkészülnek, addig pedig ideiglenes koronával, híddal biztosítjuk, hogy ne maradjon “fog nélkül”.

Jelentkezzen be hozzánk!