Fogszabályozás

Zavar, hogy a mosolyod nem szabályos?
Úgy érzed, hogy a fogaid furán állnak, ezért nem tartod magad elég vonzónak?

Hagyományos fix fémfogszabályzó

Fix esztétikus fogszabályzó

Láthatatlan kivehető fogszabályzó

A sínek átlátszók, így viselője maximális komfortérzettel élheti a mindennapjait a kezelés teljes hossza alatt.

Rengeteg páciensünk kezdte így az első állapotfelmérést: „Összeszorított ajkakkal mosolygok, mert cikinek érzem a fogaimat! Helyre lehet hozni ezt a keszekusza állapotot?”

Igen!

A korszerű fogászati technológia pontosan ismeri a választ erre a problémára: a felnőttkori fogszabályozás természetes módon, koronák és kerámiahéjak nélkül szünteti meg a szabálytalanságokat. A rendezett fogazat pedig megfelelő szájhigiéniával akár élethosszig is kitarthat, és ezzel nemcsak esztétikussá tehetjük a mosolyodat, de meg is óvhatjuk annak egészségét, épségét. Hiszen nem kell számolnod a szabálytalanság miatt később kialakuló romboló hatású következményekkel.

Ha pedig tovább olvasol, akkor látni fogod, hogy ezek elég ijesztők is tudnak lenni…

Milyen következményei lehetnek a szabálytalan fogazatnak?

A torlódott, egymást fedő vagy megdőlt fogak nemcsak esztétikai szempontból problémásak, hiszen a szabálytalan mosoly hosszabb távon akár a fogaid elvesztését is eredményezheti.

Komoly kockázata van ugyanis annak, hogy a fogak helytelenül állnak! Nem akarunk megijeszteni, de jobb, ha tudsz ezekről:

=

Harapási rendellenességek alakulnak ki, ezáltal nehezebben tudod megrágni az ételeket. Ennek hosszabb távon egyenes következménye az emésztési probléma.

=

A nem megfelelő terhelés miatt a fogaid éle kopni kezd, és értékes zománcot veszítesz el.

=

A rágószervek felszínén megtelepedő lepedéket nehezebb eltávolítani fogmosáskor. Ez később fogszuvasodáshoz és ínygyulladáshoz vezet.

=

Az állkapocs-ízületi problémák pedig idővel súlyosbodhatnak, ami fájdalmat és a fogak elvesztését is okozhatja.

r

Éppen ezért nem szabad halogatni a fogszabályozást, és érdemes minél fiatalabb korban elkezdeni azt. De fontos tudni azt is, hogy sosincs késő a szabálytalan fogazat rendezéséhez: felnőttként is megteheted, és az eredmény ugyanolyan látványos lesz.

Bízza magát 15 éves szakmai tapasztalatunkra!

Mi fog történni Önnel?

?

A konzultációt követően röntgenfelvételt készítünk fogsorodról, hogy pontos képet kapjunk a jelenlegi helyzetről.

?

Lenyomatvételt is készítünk a fogsorról, így kapva még precízebb mintát.

?

Mindezek segítségével tudjuk megtervezni a leghatékonyabb fogszabályozót, melynek több fajtája is létezik. Ezen fajták közül pedig lehetőséged nyílik választani.

Foglalj időpontot

+36 70 666 7073

Láthatatlan fogszabályzó rendszer

A sínek átlátszók, így viselője maximális komfortérzettel élheti a mindennapjait a kezelés teljes hossza alatt. A páciens pár óra elteltével már észre sem veszi a készülék viselését. Mivel a fogszabályozó kivehető, ez lehetővé teszi a fogak megfelelő tisztítását és a száj higiéniájának fenntartását. Két hetente új sínt kap a páciens, nincs idő a baktériumok megtelepedésére. Tisztításuk nem igényel különösebb törődést: egyszerűen elég csak langyos vízzel átöblíteni őket.

A 3D technológiának köszönhetően a kezelés lépésről lépésre nyomon követhető és számon tartható, így a páciens és az orvos is pontosan láthatja, hogy mikor milyen mozgatások mennek végbe. Rendszerünk nagy előnye, hogy a digitális tervezés után azonnal pontosan látjuk a szükséges sínek számát, így könnyen kiszámítható a kezelés pontos hossza és költsége is.

A fogszabályozás minden lépése egyénre szabottan kerül meghatározásra:

  • A síneket 2 hetente kell cserélni a megadott sorrendben.
  • Minimum 22-23 órát kell hordani a sínt minden nap,
    viszont étkezéshez, fogmosáshoz távolítsuk el őket.
  • A síneket folyóvíz alatt öblítsük el minden behelyezés előtt.
  • A fogorvosi konzultációt ne felejtsük el!

A láthatatlan fogszabályozás menete:

?

Az orvos először lenyomatot vesz a fogakról, majd a laborban a fogtechnikus megtervezi speciális fogszabályozó tervező programokkal a mozgatások erejét, nagyságát, szögét, idejét. Animációt és pontos terveket kap az orvos arról, milyen lépésekkel tudunk eljutni a tökéletes mosolyhoz.

?

3D nyomtató segítségével készítjük el a kellő számú fogszabályozó sínt.

?

A kivehető fogszabályozó sínek úgy vannak tervezve, hogy a fogszabályozás minden lépésének végrehajtásához megfelelő erőt gyakoroljanak a fogakra.

Foglalj időpontot

+36 70 666 7073

Ugye Ön is számtalan esetet tudna felidézni, amikor a türelmetlenül várakozó betegekkel telt váróteremben, remegve gondolt az Ön előtt álló kezelésekre?
Majd amikor végre sorra került, úgy érezte, hogy orvosa sietteti, nem hallgatja meg a problémáit, felületesen vizsgálja ki?

A Dentium Implant Center munkatársai pontosan tisztában vannak az Ön helyzetével, félelmeivel.
15 éves szakmai múltunkra visszatekintve, folyamatosan arra törekszünk, hogy pácienseinknek a legkiválóbb minőséget, és a maximális figyelmet nyújtsuk.