Dentium Implant Center Logo

Gyermekfogászat

Rendelőnk telefonszáma:

Foglalj időpontot!

A Dentium Implant Center gyermekfogorvosa széles körben elismert.

Sokan nem is tudják, de a gyermekfogászat jelentősége sokkal nagyobb, mint azt elsőre gondolnánk, hiszen a gyermekfogászati kezelések hosszú távon meghatározzák a fogászati kezelésekhez kapcsolódó érzéseket. 

Gyermekfogászat

Dr. Heidl Anna – Gyermek fogorvos

Diplomámat a Pécsi Tudományegyetemen szereztem. Érdeklődési körömbe főként a gyermekfogászat és az esztétikus fogászat tartozik. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek minél előbb elsajátítsák a helyes száj- és fogápolást és ez a mindennapi rutinjuk részévé váljon.

Dr. Heidl Anna

Mi fog történni a rendelőben?

  • A kisgyermekek fogászati prevenciójáról
    A kisgyermekek kezelésénél nagy figyelmet fordítunk a folyamatos kontrollokra - így hozzá szoktatva őket a folyamatos kezelésekhez. A kisgyermekek fogai eredendően egészségesek. A későbbiekben ez természetesen változik. Amennyiben félévenkénti rendszerességgel ellátogatnak gyermekeikkel választott fogorvosukhoz, és ellenőriztetik a fogaik állapotát garantáltan jó alapot biztosítanak ahhoz, hogy a későbbiekben semmi rossz érzés ne maradjon a gyerekekben - kis felnőttekben. A tejfog szuvasodásáról sok szülő tévesen úgy hiszi, csak átmeneti probléma, hiszen a tejfog úgyis kiesik majd. Ez azonban sajnos nem így van, hiszen a szuvas tejfog fájdalmat okozhat a gyermeknek, emellett a fog korai kihullása módosítja az áttörőben lévő maradó fogak helyzetét, így különösen fontos a rendszeres szűrővizsgálat, illetve a szükséges kezelés elvégzése.
  • Tejfogak kezeléséről
    A tejfogak kezelése az elváltozás méretétől függően érzéstelenítésben vagy anélkül is történhet. Amikor a tejfog felületén még csak apró a szuvasodás, akkor jóval könnyebb eltávolítani a szuvas részt, mert elegendő elcsiszolni a fogat, majd ecsetelni azt. Amennyiben a lyukas tejfogak nem kerülnek betömésre, annyira elromolhatnak, hogy az idegszál begyulladhat, jelentős fájdalmat okozva a gyermeknek. A tejfogakat nem lehet ugyanazon a módon gyökérkezelni, ahogy a maradó fogakat.
  • Barázdazárás
    A fogászati barázdazárás egy egyszerű, gyors és nem utolsó sorban olcsó, esztétikus és fájdalommentes technika, mellyel a rágófogak rágófelszíni szuvasodásai megelőzhetőek. A beavatkozás viszonylag egyszerű, a páciens számára sem megterhelő. A rágófelszíni barázdák lezárásával az ételmaradék nem tud a felszíni barázdákba ragadni, így ezen a felületen a fogszuvasodás nehezebben indul el. A kezelés 6 és 18 éves kor között alkalmazható, s a félévenkénti ellenőrzéseken mindig javasolt az újonnan kibújt fogak barázdazárása, valamint a már meglévő barázdazárások folyamatos ellenőrzése, esetleges cseréje.

MENNYIBE FOG KERÜLNI ÖNNEK?

Tejfog eltávolítás

9 000 Ft

Esztétikus tejfog tömés

10 500 Ft

Barázdazárás

9 500 Ft
  • Kibúvó maradandó fogakon való barázdák lezárása, fogszuvasodás elkerülése végett.

Várunk szeretettel rendelőnkben!