Gyermekfogászat

A Dentium Implant Center gyermekfogorvosa széles körben elismert.

Sokan nem is tudják, de a gyermekfogászat jelentősége sokkal nagyobb, mint azt elsőre gondolnánk, hiszen a gyermekfogászati kezelések hosszú távon meghatározzák a fogászati kezelésekhez kapcsolódó érzéseket.

Dr. Lochmüller Júlia – Gyermek fogorvos

Foglaljon időpontot

+36 70 666 7073

Mi fog történni a rendelőben?

?

A kisgyermekek fogászati prevenciójáról

A kisgyermekek kezelésénél nagy figyelmet fordítunk a folyamatos kontrollokra – így hozzá szoktatva őket a folyamatos kezelésekhez. A kisgyermekek fogai eredendően egészségesek. A későbbiekben ez természetesen változik. Amennyiben félévenkénti rendszerességgel ellátogatnak gyermekeikkel választott fogorvosukhoz, és ellenőriztetik a fogaik állapotát garantáltan jó alapot biztosítanak ahhoz, hogy a későbbiekben semmi rossz érzés ne maradjon a gyerekekben – kis felnőttekben. A tejfog szuvasodásáról sok szülő tévesen úgy hiszi, csak átmeneti probléma, hiszen a tejfog úgyis kiesik majd. Ez azonban sajnos nem így van, hiszen a szuvas tejfog fájdalmat okozhat a gyermeknek, emellett a fog korai kihullása módosítja az áttörőben lévő maradó fogak helyzetét, így különösen fontos a rendszeres szűrővizsgálat, illetve a szükséges kezelés elvégzése.

?

Tejfogak kezeléséről

A tejfogak kezelése az elváltozás méretétől függően érzéstelenítésben vagy anélkül is történhet. Amikor a tejfog felületén még csak apró a szuvasodás, akkor jóval könnyebb eltávolítani a szuvas részt, mert elegendő elcsiszolni a fogat, majd ecsetelni azt. Amennyiben a lyukas tejfogak nem kerülnek betömésre, annyira elromolhatnak, hogy az idegszál begyulladhat, jelentős fájdalmat okozva a gyermeknek. A tejfogakat nem lehet ugyanazon a módon gyökérkezelni, ahogy a maradó fogakat.

?

Barázdazárás

A fogászati barázdazárás egy egyszerű, gyors és nem utolsó sorban olcsó, esztétikus és fájdalommentes technika, mellyel a rágófogak rágófelszíni szuvasodásai megelőzhetőek. A beavatkozás viszonylag egyszerű, a páciens számára sem megterhelő. A rágófelszíni barázdák lezárásával az ételmaradék nem tud a felszíni barázdákba ragadni, így ezen a felületen a fogszuvasodás nehezebben indul el. A kezelés 6 és 18 éves kor között alkalmazható, s a félévenkénti ellenőrzéseken mindig javasolt az újonnan kibújt fogak barázdazárása, valamint a már meglévő barázdazárások folyamatos ellenőrzése, esetleges cseréje.

Ugye Ön is számtalan esetet tudna felidézni, amikor a türelmetlenül várakozó betegekkel telt váróteremben, remegve gondolt az Ön előtt álló kezelésekre?
Majd amikor végre sorra került, úgy érezte, hogy orvosa sietteti, nem hallgatja meg a problémáit, felületesen vizsgálja ki?

A Dentium Implant Center munkatársai pontosan tisztában vannak az Ön helyzetével, félelmeivel.
15 éves szakmai múltunkra visszatekintve, folyamatosan arra törekszünk, hogy pácienseinknek a legkiválóbb minőséget, és a maximális figyelmet nyújtsuk.