Mit kell tudni a fogászati implantátumokról?

Blog / Tudástár

A fogászati kezelés során az egyik legfontosabb cél, hogy olyan eljárást válasszunk, amely minél kevesebb fog „beáldozásával” jár együtt. A fogászati implantátum erre kínál modern megoldást, ugyanis ebben az esetben nem szükséges lecsiszolni a fogpótlás melletti egészséges fogakat.

A fogászati implantátumok egyre népszerűbbek a páciensek körében, hiszen minimális kockázattal járnak és a legújabb anyagoknak köszönhetően elég kicsi az esély az implantátum kilökődésére.

 Ehhez azonban elengedhetetlen a megfelelő szájhigiénia és odafigyelés.

A fogászati implantátum javít az életkörülményeken. Amellett, hogy újból önbizalommal teli mosolyt eredményeznek, megszűnhetnek a foghiányból adódó gyomorproblémák, javulhat az emésztés, amely a megfelelő rágástechnikától nagyban függ.

Vannak olyan esetek, ahol nem elegendő a csontszövet, ilyenkor csontpótlásra is szükség van ahhoz, hogy az implantátumot beültethesse a specialista. Ilyenkor az implantátum végleges formájának eléréséhez is kicsivel hosszabb kezelésre van szükség. Fontos, hogy a páciens türelmes legyen, ugyanis a fogászati implantátum esetében többször kell felkeresnie a specialistát, eleinte kellemetlen érzést is tapasztalhat, amely idővel teljesen megszűnik.

A fogászati implantátumok legnagyobb előnye, hogy lassítják, sok esetben megakadályozzák a az állcsont sorvadását, amely a foghiány miatt gyakran elindulhat.

Amennyiben felkeltette érdeklődését a fogászati implantátum, keresse bizalommal a Dentium Implant Center munkatársait. Fogászati specialistáink előzetes konzultáción felmérik fogsora állapotát és elkészítik az implantátum beültetésének tervét. Kérdéseivel forduljon bátran szakorvosainkhoz!
>