Miért kell ilyen "sok" idő a fogszabályozáshoz?

Blog / Tudástár

Sosincs késő, hogy neked is szép és szabályos mosolyod legyen…

Hiszen mindannyian erre vágyunk, de annak már kevesen örülnek, hogy ehhez sokszor évekre van szükség. Pedig a türelem ilyenkor is kifizetődik, és az elsőre hosszadalmasnak tűnő beavatkozás végül meghozza a maga gyümölcsét.

Pácienseink rengeteg kérdést feltesznek a fogszabályozással kapcsolatban, ezért úgy gondoltuk, hogy érdemes a leggyakoribb témákat körbejárni.

 

Már csak azért is, mert a korszerű megoldásoknak köszönhetően immáron a felnőttek is helyrehozhatják fogazatuk tökéletlenségét.

És megéri elgondolkodni ezen neked is, hiszen így nemcsak szebb, de egészségesebb is lehet mosolyod.

Miért van szükség fogszabályozásra?

 

fogszabályzás

Azért, mert a szabálytalanság nemcsak esztétikai szempontból aggályos. A torlódott fogazatot sokkal nehezebb tisztán tartani, és a rendezetlenül álló fogakon könnyebben megtelepedhetnek a lepedékek.

A lepedék fogszuvasodást, a lepedékből kialakuló fogkő pedig fogínygyulladást és fogágybetegséget okoz; ezek a problémák amúgy a felnőttkori fogvesztés leggyakoribb okai.

 

Ha ez nem volna elég, akkor a szabálytalan állás miatt harapási rendellenességek és fájdalom is kialakulhat, aminek egyenes következményei az emésztési problémák. Ugye, hogy tényleg többről van itt szó, mint csúnyán álló fogakról és önbizalomhiányról?

A szabálytalanul álló fogak hosszú távon olyan következményekhez vezethetnek, amiktől jobb megkímélni magad.

Miért tart sokáig a fogszabályozás?

Először is szögezzük le, hogy mit értünk az alatt: sokáig? Amikor egy felnőtt ráveszi magát a rendezetlen mosoly szabályozására, akkor az a fogazat bizony már több évtizede problémákat okoz, tehát nem várhatjuk el, hogy a kezelés pillanatok alatt eredményes legyen.

Másrészt, általában 1,5 éves időszakról beszélünk; ennyi időt kell kibírni fogaidon állandó készülékkel, hogy aztán olyan mosolyt villanthass a többiekre, amitől elakad mindenkinek a lélegzete. A folyamat pedig azért tart ilyen „sokáig”, mert csak így lehet tartósan és kíméletesen visszarendezni a szabálytalanul álló fogakat.

Ráadásul attól sem kell félni, hogy a fogszabályozás ciki lenne (ahogy azt sokan képzelik), hiszen nincs abban semmi kínos, ha valaki odafigyel és ad magára. A ma elérhető készülékek pedig esztétikusak, és a fogazat akár foghúzás nélkül is korrigálható.

 

fogszabályzó

 

Milyen eredményekre számíthatsz?

Egyszerű: megszűnnek a szabálytalanságok, és a torlódott, rendezetlen fogazatból harmonikus, gyönyörű mosoly lesz. Nem kell többé takargatnod a fogaidat és visszanyerheted az önbizalmad, mert

  • rendeződnek a torlódások,
  • eltűnnek a fogak közötti nagyobb rések,
  • harmonikusabb arcprofil alakítható ki,
  • megfelelő lesz a harapási forma,
  • valamint elkerülhetővé válnak a későbbi foghúzások (sőt, fogvesztések).

Ehhez pedig csak arra van szükség, hogy rávedd magad végre, és attól sem kell félned, hogy ezután állandóan fogorvoshoz kell majd járnod. Az esetek többségében elég 4-6 hetente jönnöd egy aktiválásra, ami pedig gyorsan és fájdalom nélkül megtörténik.

Milyen költségekkel jár a fogszabályozás?

A felnőttkori fogszabályozást az állam nem támogatja, ezért a procedúra viszonylag drágának számít. De két dolgot szem előtt kell tartanod:

  1. A költség egy nagyobb része a kezelés elején jelentkezik (amikor elkészül a fix készülék), utána viszont időarányosan eloszlik.
  2. A fogszabályozás valójában egy befektetés, hiszen olyan problémákat előzhetsz meg vele, amelyek kezelése még költségesebb volna a későbbiekben. Elég csak arra gondolni, hogy mi történne akkor, ha a szabálytalanság miatt elveszítenéd néhány fogadat, és azokat pótolni kellene.

Fogszabályozás a Dentium Implant Centerben:

Tudod, milyen sokan látogatnak el hozzánk konzultációra azt követően, hogy meglátják kollégájuk, barátjuk vagy családtagjuk új mosolyát?

A Dentium Implant Center specialistája, Dr. Hadi Dehghani közel 10 éves tapasztalattal rendelkezik a fogszabályozás területén, és nagyon sok páciensünk köszönheti neki szép, szabályos mosolyát. Dr. Dehghani mindig alapos munkát végez, és hisz abban, hogy precíz munkával a rendezett fogazat mindenkinek elérhető.

 

 
>