COVID-19

Blog / Tudástár

Kedves Pácienseink!

Szeretnénk segíteni a következő elővigyázatossági pontokkal a jelenlegi kritikus helyzetben az Önök védelmében. A vírus a Covid19, amely egyre inkább terjed Európa és világ szerte is. Mindenkitől nagyon nagy türelemre, és áldozatokra lesz szükség annak érdekében, hogy megelőzzük a még nagyobb és gyorsabb szétterjedését a vírusnak.

A legfontosabb teendők, amivel meg tudják előzni , hogy a vírust elkapják – napi rutinná kell, hogy váljanak otthonaikban:

  • Nagyon alapos kézmosás (minimum 20 mp-en keresztül) fertőtlenítő folyékony szappannal, utána alkoholos kézfertőtlenítővel
  • Ruháikat haza érkezéskor vessék le, és mossák ki (24 órán keresztül rajta maradhat a korokozó a textílen)
  • Cipőiket a városból való hazaérkezéskor hagyják kint az előtérben/teraszon/udvaron
  • Amennyiben tömegközlekedéssel utaznak/boltba /közösségi helyekre mennek viseljenek egyszer használatos kesztyűt, amelyet tudnak fertőtleníteni és szappanos vízzel is tisztítani.
  • Pénzt csak szintén kesztyűbe vegyenek át, a kilincseket és egyéb fémeket is kesztyűbe fogják meg ugyanis a fémen 48 órán keresztül képes ott maradni a vírus.
  • Hazaérkezéskor zuhanyozzanak le, és mossanak hajat is.
  • Fontos, hogy az étkezéseknél is tartsunk be néhány szabályt: Minden gyümölcsöt és zöldséget alaposan mossanak meg és csak utána fogyasszák. Kerüljék a kinti étkezéseket, amennyire lehet otthon készítsék el az ételeket.

Továbbá minél kevesebbet járjanak közösségbe, óvják az időseket és gyermekeket, ne essenek pánikba, de legyenek felkészültek!

Mi visszavárjuk Önöket minél hamarabb, hogy újra csodás mosolyokat készíthessünk Önöknek!

 

Üdvözlettel,  jó egészséget kívánva:

 

A Dentium Implant Center csapata

Budapest, 2020.03.16.