Tegyen egy lépést a tökéletes mosoly eléréséért budapesti fogászatunk segítségével!

Blog / Tudástár

A tökéletes mosolyhoz számtalan dolog szükséges: egészséges, fehér, egyenes fogsor és önbizalom. A magabiztosság azonban éppen abból is ered, hogy nincsen miért szégyenkeznünk a mosolygás során. Diszkomfortérzettel jár, ha letört egy darab valamelyik fogunkból, netán hiányzik egy fogunk és ha ez még látható helyen is van, akkor hajlamosak vagyunk kevesebbet mosolyogni, elrejteni hiányosságainkat. 

 

A tökéletes mosolyért azonban tenni is kell, félévente érdemes felkeresnünk a fogászatot, hogy elkerüljük az esetleges problémákat, mint egy-egy fog eltávolítása. Az egészséges szájhigiénia előfeltétele a szép mosolynak. Érdemes rendszeresen eltávolítani a fogkövet, hogy ne alakuljanak ki gyulladt gócok, vérző fogíny.

Az eltávolított fogak helyére érdemes mihamarabb fog implantátum beültetését megfontolni, hogy ne dőljenek be a foghíj mellett található fogak. A fog implantátum ma már olyan modern technológiával készül, hogy nem okoz irritációt, a páciensek pedig visszanyerhetik egészséges, szép mosolyukat a foghíj pótlásával. Ebben segíthet Önnek budapesti fogászatunk!

A fogfehérítés az esztétikai fogászat egyik fontos ága, melynek segítségével akár több árnyalattal világosabb, csillogóbb fogsort érhetünk el. A fehér fogsor az egészséges mosoly egyik receptje. Környezetünk ugyanis ezt is figyelembe veszi megjelenésünk osztályozásakor. A fehér fogsor egészséges szájhigiéniáról és tisztaságról, igényességről árulkodik. Éppen ezért fogászatunk Budapesten számos szolgáltatással áll pácienseink rendelkezésére, hogy a kezelések után magabiztos mosollyal távozhassanak.

Az egyenes fogsor nem csupán természeti adottság lehet, ma már számos módja van az esztétikus fogszabályozás alkalmazásának. A fogszabályozás sokszor nem csupán tökéletessé varázsolja fogsorunkat, de egészségünk szempontjából is létfontosságú lehet. Fogszabályozással korrigálhatjuk ugyanis a fogazati eltéréseket, elősegítheti a fogak könnyebb tisztántartását, valamint javíthat a rágóképességünkön is.

A tökéletes mosoly titka tehát sok összetevőből áll. A legfontosabb az, hogy rendszeresen járjunk fogászati kezelésre, hogy az esetleges problémákat időben el lehessen kapni és ezzel megóvhassuk fogainkat épen és egészségesen. A fehér, csillogó mosoly pedig belépő a jó megítélésünkhöz.