Milyen fogpótlási lehetőségeket kínál fogászatunk Budapesten?

Blog / Tudástár

A foghúzás, és a fog csiszolása sokféle okból történhet. A foghíj hatására átalakulhat a többi fog elrendezése, alkalmazkodva a felszabadult helyhez. Sokszor az eltávolított fog melletti további fogak bedőlnek a foghíj felé, de az üres ínyfelület jobban ki van téve a szennyeződéseknek, fertőzéseknek is.

 

Érdemes tehát fogpótlásban gondolkodni, miután megmenthetetlen fogunkat eltávolították vagy lecsiszolták. A Dentium Implant Center fogászata Budapesten, a mai modern technológiának köszönhetően, már számos lehetőséget kínál a fogpótlásra. Az esztétikai fogpótlás történhet fog implantátum segítségével, de ma a páciensek már számos korona típusból is válogathatnak, ha foggyökerük megmenthető.

fogászat Budapest fémmentes fog implantátum

A fémmentes fogpótlások ma már egyre inkább elterjedtek a fogászati kezelésekben, ugyanis ezek a fogpótlások sokkal természetesebb hatást váltanak ki és elkerülhetjük vele az esetleges allergiás reakciókat is. A porcelán koronával történő fogpótlás az egyik legesztétikusabb megoldást kínálja a páciensek számára, ugyanis a fém alapú fogpótlásokkal ellentétben ez a típus nem kékül be a fogíny közelében. Budapesti fogászatunknál a porcelán koronát leginkább metszőfogak pótlására ajánljuk, ugyanis itt kevesebb terhelés éri a sérülékeny porcelán felületet.

 

cercona fogászat Budapest,fogszabályozás Budapest,fog implantátum

A cercon korona talán az egyik legstabilabb fogpótlási lehetőség, amely esztétikus megoldást kínál az egyedüli koronával történő fogpótlásra.
A fogkorona sérülése esetén a foggyökér bevonására is van lehetőség a fogpótlás során, ilyen esetekben gyökércsapos műcsapot ültetünk be a kezelt foggyökérbe, hogy a porcelán koronát ráhelyezhessük.

 

dentium implant center fogászat budapest

A Dentium Implant Center fogászat Budapest területén igyekszik a legkorszerűbb megoldások közé tartozó technológiákat elérhetővé tenni, amelyek egyike az inlay fogpótlási technológia. Az inlay fogpótlás lenyomat alapján készül és tökéletesen felveszi a fogak felületét, így szinte észrevehetetlen a fogpótlás. Az arany inlay fogpótlás kínálja a legtartósabb megoldást. A porcelán inlay-t már erősen károsodott fogszövet esetén alkalmazzuk és rendkívül esztétikus fogpótlási lehetőség. A kerámia inlay fogpótlás a kopásállósága miatt igen népszerű, leginkább kisebb üregek tömésére ajánlatos.

 

A károsodott, eltávolított fogak pótlására számos modern megoldást kínál budapesti fogászatunk, melyeket fájdalommentes kezelés során tesznek fel szakorvosaink. Nem érdemes tehát sokáig halogatni az eltávolított fogak pótlását, ugyanis ma már személyre szabott kezelésre is lehetőség van. Ha Önnek is felkeltette érdeklődését budapesti fogászatunk, keresse fel szakorvosainkat egy személyes konzultációra!