Esztétikus fogtömés – fájdalommentes tartós megoldás

Blog / Tudástár

Korábban az emberek megijedtek egy lukas fogtól, hiszen az sokszor fájdalmas napokat okozott és a fogorvoshoz ellátogatva általában nem túl esztétikus, feltűnő amalgám töméseket alkalmaztak. Sok esetben, ha hosszabb ideig halogatta az ember a fogorvos meglátogatását, akár a lukas fog eltávolítására is sor került.

Mára a technológia fejlődése lehetővé teszi, hogy egy fogorvos a lehető legtovább küzdjön egy még megmenthető fogért. A Dentium Implant Center budapesti fogászatában szakorvosaink törekednek arra, hogy amíg lehet, megmentsék a fogat és korona helyett tömést alkalmazzanak. A korona ugyanis az eltávolított fog körül lévő fogakat is tönkreteszi, felhelyezéséhez egészséges fogak lecsiszolására van szükség.

Budapesti fogászatunkon törekszünk arra, hogy a páciens ne szégyenkezzen lukas foga és feltűnő tömése miatt. Az esztétikai tömések már nem tartalmaznak fémet, mint a korábbi tömőanyagok, így nem jelentenek veszélyt egészségünkre.

A ma használatos műanyag és kerámia tömések sokkal inkább alkalmazkodnak a fogak színéhez, így a fogtömést követően éppen olyan bátran mosolyoghatunk, mint a beavatkozást megelőzően.

Az esztétikai tömések, főként a kicsi és közepes méretű, első és rágófogak esetében teljesen fájdalommentes megoldást kínálnak, éppen ezért amiatt sem kell aggódnunk, hogy kellemetlenséggel járnak. A mai technológiáknak köszönhetően a műanyag és kerámia tömések tartós megoldást kínálnak a lukas fogak kezelésére. 

A kezelés az érzéstelenítést követően lezsibbasztott állkapoccsal indul, ezt követően a szakorvos a fogüregbe helyezi a választott színű töltőanyagot. Ezt követően a fog felületéhez alakítjuk a tömést, majd a rétegek polimerizációs lámpa segítségével tökéletesen beépülnek a fogüregbe.

Az eljárás fájdalommentes, a Dentium Implant Centerben még az érzéstelenítéstől sem kell tartania, fogászatunkon ugyanis automata fecskendőt alkalmazunk, amely vékonyabb tűvel dolgozik és cseppenként adagolja az érzéstelenítőt. Ne halogassa fogászati vizsgálatát, hiszen az időben elcsípett lukas fog még megmenthető!