Szemhéjplasztika a szemhéj ráncosodása ellen

Blog / Tudástár

Nincs olyan ember, akin ne fogna az idő és a stresszes életmód. Ez elsőként az arcbőrünkön látszik meg, főleg a szem környékének és a szemhéj vékony, lágy bőrének felületén. A szemhéj petyhüdtté válása olyan esztétikai probléma, amely sok nő életét megkeseríti, hiszen természetes úton nemigen lehet változtatni rajta és sminkkel sem lehet elfedni a hiányosságokat.

 

A szem a lélek tükre, így a legtöbb esetben ezt figyelik meg rajtunk elsőként beszélgetőpartnereink és ha önbizalomhiányt okoz a szemhéj ráncosodása, akkor érdemes szemhéjplasztika miatt szakorvoshoz fordulni.

A szemhéjplasztika nem csupán esztétikai szempontok miatt javallott egyes esetekben, hiszen a ráncok sokszor akadályoznak a zavartalan látásban is. Ilyenkor a szemhéjplasztika jelenti az egyetlen lehetőséget arra, hogy megakadályozzuk a látásromlást és ezzel a gyakori fejfájást is.

A szemek alatt idővel táskák jelenhetnek meg, melyek számos nőnek okoznak esztétikai problémát. Ilyenkor az arc beesetté válik, kiugrik az arccsont, amely fáradt arcot kölcsönöz a páciensnek. Ezt okozhatja a bőr alatti zsírszövet sorvadása vagy akár a bőr elvékonyodása is.

A szemhéjplasztika azonban egy minimál invazív beavatkozás a plasztikai sebészet területén, általában helyi érzéstelenítéssel vagy altatásban zajlik és igen látványos eredményeket lehet vele elérni.

A szemhéjplasztikai beavatkozás időtartama mindössze fél és másfél óra között mozog. A szemhéjplasztika során sebészeink apró metszést ejtenek a szemhéjon, majd eltávolítják a felesleges zsírszövetet és a megnyúlt bőr egy részét. Ugyanez történik az alsó pillasor esetében is, a műtétet követően pedig egy apró hegvonal marad, amely alig látható és hamar felszívódik. 

A műtét után érdemes jéggel enyhíteni az esetleges duzzanatot, váladékozás esetén pedig nyugtató kamillateával kell itatni a műtéti területet. A szemhéjplasztikai beavatkozás után szemcsepp használata és napszemüveg hordása javallott.

A szemhéjplasztika akár 5-10 évet is fiatalíthat mind nők, mind férfiak esetében. A plasztikai sebészeti beavatkozás viszonylag kicsi ár egy fiatalabb arcbőrért, amely magabiztosságot és kellemesebb közérzetet ad. Kérdéseivel forduljon bizalommal plasztikai sebészeinkhez, akik egy, a műtétet megelőző konzultáción beavatják Önt az eljárás menetébe és esetleges szövődményeibe!