Fogfehérítés – a szép mosoly mindennél többet ér

Blog / Tudástár

Egy gyönyörű, fehér fogsor egyet jelent az ápoltság szinonímájával. Legyen szó egy üzleti megbeszélésről, vagy állásinterjúról, a mosolyunk árulkodik patnerünknek szájhigiéniánkról és ezzel együtt arról is, hogy mennyire törődünk önmagunkkal. Amennyire egy fehér, ápolt fogsor megnyerő lehet, annyira hozhat minket kínos szituációba, ha sárga, lepedékes fogakkal mosolygunk.

 

Az elszíneződött fogak azonban nem csupán a szájhigiénia elhanyagolása miatt alakulhatnak ki. A feketekávé, a feketetea, de a színezéket tartalmazó élelmiszerek és a dohányzás is alakíthat fogsorunk színárnyalatán. Az elszíneződött fogsorra azonban van megoldás, mégpedig a fogfehérítés, melyről számos tévhit él az emberek fejében.

Sokan azért nem vágnak bele a fogfehérítésbe, mert azt gondolják, hogy ez csupán kis ideig nyújt megoldást az elszíneződött fogsorra. Ha azonban megfelelő szájhigiénia társult a fehérített fogak mellé, akkor hosszabb időre tartós marad a fogfehérítés hatása.

Ez természetesen függ attól is, hogy fogászati vagy otthoni fogfehérítésre vállalkozunk-e. A rendelőben, szakorvos által történő fogfehérítés hosszabb távon is maradandó hatást vált ki és a fehérítés körülményei is professzionálisabbak, mintha otthon végeznénk.

A rendelőben történő fogfehérítés során az eredmény is szemmel láthatóbb, ilyenkor ugyanis akár 8-10 árnyalattal is világosíthatunk elszíneződött fogsorunkon. Az eljárás során felhasznált anyagok ugyanis nagyobb koncentrációban kerülnek fogainkra, ezért fontos is, hogy egy fogász szakorvos végezze a fogfehérítést.

A fogfehérítés minden esetben a fogkő eltávolítása és a polírozás után következik. Fontos tudni, hogy a fogfehérítés mind élő, mind gyökérkezelt fogak esetében alkalmazható, ám kizáró tényező lehet a gyulladt, vagy lukas fog. Éppen ezért fogfehérítés előtt a fogorvos minden esetben alaposan feltérképezi és megvizsgálja a kezelni kívánt fogsort. 

A fogfehérítés annál tartósabb, minél jobban figyel a páciens étkezési szokásaira. Ha Önben is eloszlattuk a kételyeket a fogfehérítéssel kapcsolatban, forduljanak szakorvosainkhoz bizalommal!