Mell implantátum

Blog / Tudástár

A nők szinte sosem elégedettek teljes mértékben testükkel és ez sokszor önértékelési problémákat idézhet elő. Kritikus szemmel tekintünk az olyan testrészeinkre, amelyeket a férfiak a leginkább kedvelnek rajtunk és ez gyakran testképzavarhoz vezet.

 

A mell mérete, formája és szimmetriája az évek során sokat változik, legyen szó az öregedéssel járó változásokról vagy akár arról, hogy gyermekünk megszületése után testünk teljesen megváltozik.

A mell méretének és formájának átalakítása az egyik legelterjedtebb plasztikai sebészeti beavatkozás. Számos nő szeretne kicsit változtatni és újra elragadóvá varázsolni dekoltázsát. A mell régi formájának elvesztése az önbizalom mellett a párkapcsolati harmóniát is képes befolyásolni, gyakran akár az egészséges szexuális élet megromlásához is vezethet. 

A megfelelő implantátum kiválasztása rendkívül fontos, hiszen egy jól megválasztott implantátum hosszú évekig a helyén maradhat mindenféle beavatkozás nélkül. Az implantátum formája lehet kerek vagy csepp alakú. A csepp alakú mell implantátum behelyezése után a mell jobban hasonlít eredeti formájára, ám ennek hátránya lehet, hogy elmozdulás esetén a mell formája egyenetlenné válhat. Ez a veszélyforrás a kerek mell implantátumok esetében nem áll fenn.

A mell implantátumok formáját és töltőanyagának kiválasztását mindenképpen a mellplasztikát elvégző szakorvossal kell egyeztetni, hiszen így találhatjuk meg a testünkhöz és a kívánt hatás eléréséhez leginkább alkalmas implantátum típust.

A mell implantátum behelyezését megelőzi egy konzultáció a plasztikai sebésszel, aki felméri a mell méretét, formáját és szimmetriáját és meghallgatja a páciens elképzeléseit. A konzultáció során a szakorvos ismerteti az eljárás menetét és az esetleges kockázatokat és szövődményeket. Szakorvosaink törekednek arra, hogy a mell implantátum tökéletesen illeszkedjen a páciens igényeihez és az áhított forma eléréséhez.