Páciensbarát fogászati kezelés

Blog / Tudástár

Egy fogászati kezelés előtt általában attól félünk, hogy fájdalmas lesz, de ami talán a legnagyobb rettegést okozza, az a tű mérete. Beülünk a székbe, meglátjuk a fölénk magasodó orvost és a hatalmas tűt. Ilyenkor a legtöbben arra gondolunk, hogy miért vállalkoztunk erre, inkább tűrtük volna tovább a fogfájást és egyéb kellemetlenségeket.

 

A beavatkozás elvégzése után pedig a legtöbben olyan gyorsan nyargalunk ki a rendelőből, mintha egy maratonra készülnénk. Ismerős a jelenet?

A szövetek közti nyomáskülönbség hatására diffúzió alakul ki és ennek következménye a fogászati fájdalom. Vannak azonban olyan új technológiák, amelyek sokkal kíméletesebb kezelést kínálnak és a páciens is megnyugszik a végén, hogy nagyobb volt a félelem, mint a fájdalom. 

Az automata fecskendőt azért alkalmazzuk fogászatunkon, mert sokan leginkább a beavatkozás előtti érzéstelenítéstől félnek. Ez abban különbözik a hagyományos fecskendőktől, hogy sokkal vékonyabb tűvel működik. A fecskendő automata adagolója pedig abban segít, hogy fokozatosan jusson be az érzéstelenítő a szervezetbe, így sokkal kisebb a fájdalom mértéke az érzéstelenítés során.

Az automata fecskendőben gyermekek számára is van egy külön rájuk szabott program, amely cseppenként adagolja az érzéstelenítőt, ezzel sokkal kíméletesebb megoldást kínálva. A gyerekek körében ez közkedvelt eljárás, hiszen már fiatal korban eloszlathatjuk a félelmeiket, így később, felnőtt korukban is időben és félelem nélkül fordulnak majd fogorvoshoz. 

A tűszúrás kellemetlen érzésének elkerülése érdekében érzéstelenítő zselét kenünk az íny felületére, ennek köszönhetően a szúrás is fájdalommentessé válik. Ezzel a kíméletes technológiával a páciens az érzéstelenítő adagolása közben semmit sem vesz észre a műveletből.

Különböző problémákkal küszködő páciensek számára különféle ampullákat alkalmazunk az automata fecskendőben, így, ha valaki érzékeny a lidocainra, annak más összetételű ampullát kínálunk. Automata fecskendőnkkel fájdalommentes már a kezelés kezdete is.