Miért implantátum?

Blog / Tudástár

Legfontosabb tudnivalók az implantálás előtt:

Számos oka lehet annak, hogy egy fog elromlik és habár az orvosok küzdenek érte, amíg lehet, végső esetben a fog eltávolítása mellett döntenek. Nem kell azonban amiatt aggódnunk, hogy az eltávolított fog örökre megnehezíti életünket, ugyanis ma már olyan modern fogpótló módszerek közül választhatunk, amelyek fájdalom nélküli megoldást kínálnak.

A fog implantátum ezek közül a leginkább minimál invazív módszer, ugyanis nem szükséges hozzá a foghíj körül lévő egészséges fogakat lecsiszolni.

Egy fog implantátum beültetése fájdalommentes eljárás, melyet megelőz egy konzultáció orvosainkkal, ahol bátran felteheti felmerülő kérdéseit.

 

 1. Véd a káros csont lebontódás ellen 
  A fog implantátum beültetése rendkívül fontos beavatkozás, ugyanis a káros fog eltávolítását követően elkerülhetetlenné válik a csont lebontódás folyamata. Az implantátum beültetésével azonban ez a folyamat megállítható, így az állcsont sorvadása is lelassul és abbamarad.

 2. Arcunk beesettsége is megelőzhető
  A foghúzás után, ha nem pótoljuk az eltávolított csontot, az arcunk is beesetté válhat. Ennek egészségügyi, de ugyanakkor esztétikai hatásai is vannak, a fog implantátum azonban segít ezen probléma megelőzésében.

 3. Segít megtartani további egészséges fogunkat
  Egy foghúzás után a fogsor elveszíti megfelelő tartását és a szomszédos fogak elkezdenek bedőlni a foghíj irányába. Ennek következménye lehet, hogy az eltávolított fog körüli fogak elkezdenek kiemelkedni a fogágyból és emiatt akár további fogak is roncsolódhatnak. Végső következményként ezeket a fogakat is el kell távolítani. Emiatt is fontos szempont az implantátum beültetése, mert ez a folyamat is elkerülhető.

 4. Segít, hogy bármit nyugodt szívvel fogyaszthassunk
  Egy fogeltávolítást követően nem ehetünk akármilyen ételt, hiszen kell egy kis idő a foghíj begyógyulására. Fogimplantátumot azonban a foghúzás után kis idővel már be lehet ültetni, ha a foghúzás következtében nem gyullad be az íny, így nem kell azon gondolkodnunk, hogy bele merjünk-e harapni egy almába, vagy körtébe. 

 5. Megelőzhetjük az emésztési zavarokat
  A rágófunkciók instabillá válása hosszabb távon akár emésztési zavarokhoz is vezethet és gyakran nem is látjuk az összefüggéseket egy fogeltávolítás és szervezetünk változásai között. 

 

Az implantátum visszaadja önbizalmát, innentől bátran mosolyoghat társaságban, emellett pedig akár egy életen át tartó megoldást kínál kihúzott foga pótlására.