Fogfehérítéssel a magabiztos ragyogó mosolyért

Blog / Tudástár

Az esztétikai fogászat manapság egyre inkább előtérbe kerül. Mindenkinek fontos a szép mosoly, az egészséges fogazat. A fogaink részei mindennapi megjelenésünknek, így munkatársaink, barátaink, a körülöttünk levő embertársaink sokszor mosolyunk alapján szerzik rólunk az első benyomást, amely meghatározó lehet.

 

Ezért tehát kiemelkedően fontos, hogy mindenki odafigyeljen fogainak épségére és emellett a csillogására, fehérségére is. A különböző fogkrémek mellett hatékony és széles körben elterjedt módszer a fogfehérítés.

Milyen lehetőségek kínálkoznak fogfehérítésre?

A fehérítésnek létezik otthoni és rendelői formája is. Bármelyikről is van szó, mint minden beavatkozást, ezt is minden esetben egy konzultáció előz meg. A konzultáción fogorvosainkkal egyeztetve, pácienseink kiválasztják az elérni kívánt fogszínt. Léteznek hidrogén-peroxid tartalmú és peroxid-mentes fogfehérítő szerek is. Minél magasabb az adott fehérítő anyag hatóanyag tartalma, annál fehérebb árnyalatot érhetünk el.

Az otthoni fogfehérítés esetén, a konzultáció után a páciens fogairól egy lenyomat készül, majd a fogtechnikai laborban technikusaink egy átlátszó, a páciens fogaira pontosan illeszkedő sínt készítenek. A speciális sínbe Önnek otthon kell belehelyezni a fehérítő anyagot, majd az anyaggal feltöltött sínt a fogakra helyezni.

A sín viselése semmilyen kellemetlenséggel nem jár. 15-20 percig tanácsos viselni minden nap, 3 napig. Ekkor már szemmel látható eredményt érhetünk el. Az otthoni fogfehérítést elsősorban a rendelői fogfehérítés után javasoljuk.

A rendelői fehérítést a fogorvos végzi, Klinikánkon. Ennek az eljárásnak az előnye, hogy 6-7 árnyalattal fehérebb fogszín érhető el vele, mint az otthoni módszerrel. Időtartama 3x15 perc. Az anyagok magas koncentrációja miatt viszont fogorvosi szakértelmet és körültekintést igényel.

Bármelyik megoldást is választja, mielőtt meghozza a végső döntést, konzultáljon a Dentium Implant Center kiváló fogorvosaival és együtt hozzák meg a döntést.