Esztétikai fogászat

Professzionális fogászati szolgáltatások!

Esztétikai Fogászat

Az egészséges, esztétikus fogazat megléte elengedhetetlen a jó közérzet és a megfelelő önbizalom kialakulásához.

Hétköznapjaink során rendszeresen kerülünk személyes kapcsolatba másokkal. Ekkor az ápolt, fehér fogazat alapvetően árulkodik az ember személyiségéről, ízléséről, higiéniájáról.

Rengetegen fordulnak esztétikai fogászathoz. Sokan szeretnék visszanyerni fogaik fiatalos fehérségét és természetes épségét. A fogak színei, formája, elhelyezkedése és a mosoly összképe egyaránt elengedhetetlenek az esztétikus fogazat eléréshez.

A mai modern esztétikai fogászat szerencsére számos lehetőséget kínál ahhoz, hogy önnek a lehető legszebb, legesztétikusabb fogakat tudjuk kialakítani.
Maga az esztétikai fogászat egy viszonylag új, fiatal területe a fogászatnak. Ennek azaz oka, hogy az utóbbi idők orvostechnológiai és anyagtudományi áttörései tették lehetővé a modern, az igazira maximálisan hasonlító fogászati anyagok alkalmazását. Manapság a fogtömések és kerámiák szabad szemmel meg sem különböztethetők a természetes fogtól. Esztétikus kinézetük mellett még a tartósságuk is kiemelkedő. Ezen tulajdonságuk miatt könnyen készíthető belőlük híd, korona, betét vagy foghéj.

Rendelőnkben a legmodernebb, legbiztonságosabb esztétikai fogászati anyagok állnak rendelkezésünkre, így az ön igényeinek legmegfelelőbb fogászati esztétikumot tudjuk elkészíteni. Ha további kérdése van, keressen minket telefonon vagy e-mail-ben.

 

Esztétikai fogászat - esztétikus fogtömés

 

Esztétikai fogászat - esztétikus fogtömés

Napjainkban az esztétikai fogászat egyre inkább mellőzi a fémtartalmú fogtömések használatát. 

A műanyag és kerámia fogtömések kerülnek előtérbe, mert a fog színére sokkal jobban hasonlítanak, és teljesen kiváltják az amalgámokat.

Mennyire fájdalmas a fogtömés?

Kicsi és közepes méretű, első és rágófogban található fogszuvasodások esetén a kezelés teljesen fájdalommentes.

Hogyan készül az esztétikus fogtömés?

A fogüreget megtöltjük a választott színű töltőanyaggal. Ezután kialakítjuk a fog csúcsait és barázdáit. A stabil kötések kialakítása érdekében a rétegeket polimerizációs lámpával világítjuk meg, így a polimer fogtömés tökéletesen beépül a fogüregbe.
Ezután a fogtömés felszínét lepolírozzuk, hogy a természetes foggal megegyező felszínt kapjunk.

 

Esztétikai fogászat - kerámiák és direkt héjak

 

Az esztétikus héjkerámiák és direkt héjak nagy előnye, hogy kis mértékű fogállományt kell eltávolítani, mégis esztétikus kinézetet kölcsönöznek a fognak, valamint tartósságuk is kiemelkedő.

Hogyan készülnek az esztétikus héjkerámiák?

Kerámia héj esetén a fog felszínéből 0,5-1 mm-t eltávolítunk, majd ezután egy különleges, úgynevezett precíziós lenyomatot veszünk róla. Ennek mintájára
elkészítjük az esztétikus kerámiahéjat, melyet a következő ülésben felragasztunk. Ezzel a módszerrel kiváló tartósság és esztétikus kinézet érhető el.

A direkt héjak előnyei:

A fogállományból minimális mennyiséget kell eltávolítani. Direkt héjas fogrestauráció  esetén akár több is elkészíthető egy ülésben. A direkt héjak sokkal szívósabbak, illetve könnyedén javíthatók, és az áruk is alacsonyabb.

Esztétikai fogászat - kerámiák és direkt héjak

 
Mikor ajánljuk a héj használatát?

Frontfogak esztétikai és funkcionális javítására, mivel az elülső fogak a rágásban és a társas kapcsolatokban is nagy szerepet játszanak. Kérésre a frontfogazat alakja és színe is változtatható.

Mikor nem ajánljuk a héj használatát?

Nagymértékű harapási diszfunkció, erős éjszakai fogcsikorgás, rossz szájhigiénia illetve nagymértékben károsodott elülső fogak esetén.

 

Esztétikai fogászat - fogfehérítés

Esztétikai fogászat - fogfehérítésA fog elszíneződésének okai:

  • Dohányzás
  • Elkopott fogtömés
  • Gyökérkezelt fogak
  • Gyógyszeres kezelés
  • Táplálkozáskor felszívódó színezőanyagok

A fogfehérítés menete:

Átfogó fogkőleszedés, polírozás, majd ezután következik  a fogfehérítés.
Fontos megjegyezni, hogy a fogszínű fogtöméseket csak fogfehérítés után érdemes beépíteni.

 

Esztétikai fogászat - rendelői fogfehérítésEsztétikai fogászat - otthoni fogfehérítés

A kezelés 45 percet vesz igénybe, előtte mindig érdemes egy alapos fogkőeltávolításra is bejelentkezni. A kezelés előtt dentálhigiénikusunk felméri a fogak színét és a pácienssel egyeztetve kezdi azokat fehéríteni.

 

Esztétikai fogászat - porcelán betét (inlay és onlay)

Esztétikai fogászat - poercelán betét (inlay és onlay)Gyakran előfordul, hogy nagymértékű fogszuvasodás miatt a fogszövet több mint 50%-a hiányzik. Ekkor fogtömés alkalmazása nem javasolt, célszerűbb egy fogbetét készítése. Az esztétikus fogbetét egy speciális tömés, melyet külön a fogüregbe illeszkedően készítenek el fogtechnikusok.

Ez a betét egy extrém nyomáson és hőmérsékleten készült porcelán fogbetét, mely jól ellenáll az őt érő kémiai és fizikai hatásoknak. A fogbetét színe a természetes fogéval megegyező, ezáltal esztétikus hatást biztosít, valamint meglehetősen tartós.
 

Hogyan készül az esztétikus fogbetét?

Helyi érzéstelenítés mellett eltávolítjuk a szuvasodott fogszövetet és elkészítjük az üreget. Az üreg kialakításakor ügyelünk arra, hogy a fogbetét könnyedén illeszkedjen és behelyezés után ne lötyögjön, stabil legyen.

Ezután lenyomatot készítünk, mely alapján a fogtechnikai laborban elkészítik a réteges porcelán betétet. Mikor a fogbetét elkészül belepróbáljuk a fogüregbe és megfelelő illeszkedés estén beragasztjuk, majd kidolgozzuk.

 

Esztétikai fogászat - fogékszer

Esztétikai fogászat - fogékszerKönnyedén egyedivé teheti mosolyát egy esztétikus fogékszer felhelyezésével.
A fogékszer lehet különféle színű kristály vagy nemesfém.
Az esztétikus fogékszer felhelyezése teljesen fájdalommentes és nem igényel semmilyen előkészítési folyamatot, valamint károsodás nélkül bármikor eltávolítható.

 Az esztétikai fogászat nem önálló ágazata a fogászatnak. Feltételez egy különleges szakmai hozzáállást az orvos részéről, aki igyekszik olyan helyreállításokat - restaurációkat - végezni, amelyek visszaadják atermészetes ép fogakra jellemző formákat és visszatükrözik az élő fogak szép, összetett színvilágát.

 

Ezen munkák sok időráfordítást igényelnek a fogorvos részéről, aki a legkifinomultabb, legprecízebb kézimunkájával igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy Önnekszép, megnyerő és önfeledt legyen a mosolya.

Az esztétikai fogászat speciális technikákat, és alegjobb minőségű anyagok felhasználását követeli meg, mind a fogorvos, mind a fogtechnikus részéről.

Ez a szakmai ágazat feltételezi az orvos rátermettségét az igazi kihívást jelentő esetekben is.

 
 

 

Kapcsolódó cikkek:

Fogfehérítéssel a magabiztos ragyogó mosolyért

Páciensbarát fogászati kezelés

Fogfehérítés – a szép mosoly mindennél többet ér