Dentium Implant Center Esztétikai fogászat és plasztikai sebészet Budapest

Plasztikai sebészet

Ajakvastagítás

Töltesse fel ajkait szövetbarát feltöltő-anyaggal, a természetes, telt megjelenésért!

Mikor végzünk ajakvastagító kezelést?

Ajakvastagítást a páciens kérésére végzünk, abban az esetben, ha az ajkakat teltebbé, hangsúlyosabbá szeretné tenni.


Hogyan zajlik a kezelés?

Az injekció előtt az ajkakat érzéstelenítőkenőccsel kezeljük a kellemetlenségek csökkentésére. Amennyiben a páciens kéri, úgy érzéstelenítőkenőcs alkalmazása helyett injekciós érzéstelenítésben részesítjük. A beavatkozás során egy teljesen szövetbarát feltöltő-anyaggal megtöltött nagyon vékony tűt szúrunk a páciens ajkába, az előre meghatározott helyeken.

 
ajakvastagítás BudapestAz ajakvastagító kezelés egyszeri időtartama:

A kezelés megközelítőleg 20 percet vesz igénybe. Több kezeléssel ellentétben a feltöltő-anyag hatása azonnal észlelhető az ajkakon, bár a végleges eredményt némileg ellensúlyozhatja az esetlegesen fellépő enyhe duzzanat.

Fontos tudni, hogy hogy az injekciós feltöltések során, az első feltöltéskor a tervezett hatás eléréséhez a kezelést 1 vagy akár 2 alkalommal meg kell ismételni, néhány héten, de legkésőbb 1-1,5 hónapon belül.
Az alkalmazott töltőanyagok egy része az első kezelést követően mélyebbre süllyedhetnek a szövetekben, olyan hatást keltve, mintha felszívódnának a szervezetben.
Ezt a jelenséget a töltőanyag süllyedése okozza, amelyet a kezelés megismétlésével kiküszöbölhetünk.


Az ajakvastagító kezelés utáni teendők:

A páciens néhány hétig kisebb egyenetlenségek előfordulását észlelheti az ajkakon. A kezelt területen a páciens enyhe fájdalmat, esetleg enyhe viszketést is érzékelhet, ezek a tünetek azonban néhány napon belül maguktól megszűnnek.
A kezelést követően néhány napon keresztül el kell kerülni a túlzott szájmozgást, beleértve a sok beszédet és a nevetést.
Duzzanat, vagy fájdalom jelentkezése esetén a kezelt területet.


Az ajakfeltöltést követően kerüljük:

 • Ameddig nem lohad, le a kezelt területen jelentkező duzzanat addig tartózkodjunk kitenni a kezelt területet extrém melegnek, mint pl: napozás, szolárum-vagy szauna használat. Ugyanez vonatkozik az extrém hidegre, például síelésen való részvételre.
 • 1 napig kerülje a kezelt terület szappanos tisztogatását;
 • Szájfényt, rúzst, és ajakkontúrt a kezelést követő 2 napig ne használjon!
 • A kezelést követő 2-3 napban ne nyomkodja az ajkait;
 • Az ajakvastagítást követő 7 napban ne menjünk el fogászati kezelésre!
 • Az ajakfeltöltést követő 1 hónapban ne jegyeztessük elő magunkat tartós ajakkontúr, vagy tetoválás elkészítésére.


ajakvastagítás BudapestElőforduló szövődmények, későbbi mellékhatások:
Az ajakvastagító kezelés után jelentkező szövődmények szerencsére ritkák. Azonban néhány százalékban előfordulhat, hogy az anyag helyén tapintható csomó képződik. Ez ritkán látható, de az ajkakon így is zavaróvá válhat, főleg harapáskor, illetve csókolózáskor.

Mivel szövetbarát feltöltő-anyagokkal dolgozunk, így az allergiás reakcióknak igencsak kicsi a valószínűsége, de amennyiben mégis kialakul, úgy a bőr gyulladásával, túlérzékenységgel, és kipirosodásával jár. Ez esetben a szakorvos azonnali felkeresése javallott. A feltöltő-anyag elvándorlására, illetve annak migrációjára a kezelést követően a szakorvos által kiadott utasítások betartása mellett minimális az esély.

A feltöltő-anyag a szervezetben való felszívódása a páciens szervezetében megtalálható kötőszövetek függvénye. A herpesz kiütéssel kezelt pácienseink számára a kezelést követően megnövekedett eséllyel kell szembenézniük egy újabb herpesz kialakulásával. Az aszpirin, vagy hasonló hatású fájdalomcsillapító gyógyszer alkalmazása növelheti a vérzékenységet a kezelt területen, amely bevérzésekkel járhat az ajkakon.

Az alábbi esetekben nem javasoljuk a kezelést:

 • Fennálló bőrbetegségek, vagy herpesz esetén;
 • Bizonyos készítményekre való allergia, mint például: Lidocain-érzékenység, vagy egyéb a kezelés során alkalmazott érzéstelenítőszerre való káros reakció esetén;
 • Egyéb súlyos allergiás kórképek esetén;
 • A véralvadást gátló különféle készítmények rendszeres fogyasztása esetén, mint pl. Aspirin, Heparin, Sincumar, stb.
 • Autóimmun betegségtől szenvedő pácienseknél;

 

További kérdései vannak? Keressen fel minket bizalommal

Mikor javasoljuk az ajakvastagítást-szájvastagítást és a ráncfeltöltést ?

Hyaluronsavas szájfeltöltés, ajakvastagítás hyaluronsavval, hyaluronsavas ajakfeltöltés, szájfeltöltés saját zsírral

Szájvastagítás (ajakvastagítás, szájfeltöltés, ajakfeltöltés) műtétet, beavatkozást a páciens saját kérésére az ajkak teltebbé tételére végezhetünk. Felső és ajak területén egyaránt végezhetünk feltöltést, vastagítást. Az ajak kontúrja ilyenkor megmarad, csak a teltségét fokozzuk.

Ráncfeltöltés olyan esetekben lehet indokolt, ha a páciens kérése az, hogy az arcán lévő mélyebb redőket, kisebb ráncvonalakat, besüppedéseket kezeljük. Leggyakrabban a szemöldökök között, orr, száj mellett lévő ráncok, redők kerülnek feltöltésre. Ilyen módon teljesen nem lehet eltüntetni, viszont nagyon jól ki lehet simítani, fel lehet tölteni ezeket a zavaró vonalakat. Bármilyen feltöltéses eljárást alkalmazunk, tudni kell, hogy a kezelés tüneti. A kiváltó okokat (izommozgás, bőr rugalmasságának csökkenése) ugyanis nem szüntetjük meg. Igen laza, petyhüdt, mélyen ráncos arcbőr esetében inkább fiatalító, ránctalanító kezelést vagy műtétet javasolunk.Általában nem végzünk feltöltést szem, szemhéjak közvetlen közelében, mert a laza kötőszövetben, illetve a vékony bőr alatt nem tudjuk biztosítani a kívánt hatást.