Dentium Implant Center Esztétikai fogászat és plasztikai sebészet Budapest

Plasztikai sebészet

Combplasztika

Milyen combplasztikai eljárásokat használhatunk?

A combplasztikai beavatkozásoknak több típusát is megkülönböztetjük, attól függően, hogy kinek, milyen kezelésre van szüksége. Vannak általános jellegű, és speciális területeket korrigáló eljárások is, amelyeket a páciens szükségleteinek megfelelően választunk ki.

Nyerje vissza lábai természetes szépségét, hogy többé már ne kelljen takargatnia őket!


Hogyan zajlik a combplasztikai műtét?

A klasszikus értelemben vett combplasztika során eltávolítjuk a felesleges, szabadon lógó bőrt és zsírt a comb belső oldaláról. A beavatkozáshoz szükséges bemetszést T vagy L formában ejtjük meg, amely az ágyékba esik, a metszés innen a fenék áthajlásába vezet. A beavatkozást végző plasztikai sebész megemeli a bőrt, és eltávolítja a felesleges zsírszöveteket és a bőrt, amely által a comb feszesebbé válik.

Annak érdekében, hogy a hegek teljesen rejtve maradjanak a plasztikai sebészeink a szeméremdomb oldala mentén, a bikini vonalban és a combhajlatban ejt bemetszést. Ezzel a metszéssel biztosítható, hogy a képződő heg ne legyen kiszélesedett, vaskos és a bikini vonalon belül rejtve maradjon.

A combplasztika során helyi érzéstelenítést és teljes altatást végzünk. Amennyiben csak zsírleszívás szükséges a felesleges zsírszövetet a plasztikai sebészeink vékony, 4-6 mm-es átmérőjű csöveken keresztül, vákuumos szívással, 1 cm-es rejtett metszéseken keresztül távolítja el.

A combplasztikai műtétet követően általában a második hét végén kerül sor a varratszedésre. Habár a combplasztika eredménye azonnal látható,  a comb végleges formája a következő 1 hónapban alakul ki.


A mini combplasztikáról:

A mini combplasztika segíthet a megnyúlt bőr eltávolításában, mely a súlyingadozásnak vagy a kor előrehaladtának köszönhetően alakult ki.
A bőr, és szükség esetén a zsír is, eltávolításra kerül, a feszesített bőr formásabb alakot és feszességet biztosít a lábnak.
A műtétet altatásban végezzük.

 
A combplasztikai műtét időtartama:

A combplasztikai műtét általánosan 2-3 órát vesz igénybe, ez függ a páciens állapotától, és attól, hogy mekkora szintű korrekcióra van szükség. A plasztikai sebész az elvégzendő korrekciókat figyelembe véve javasolhatja a műtét 2 lépésben való elvégzését is. Ez esetben a két beavatkozás között minimálisan 6 hónapnak kell eltelnie. Ez idő alatt a természetes gyógyulás folyamatnak köszönhetően a hegedési folyamat alatt a bőr nem feszül meg túlságosan, és a hegek is vékonyabbá válnak.


combplasztika BudapestA combplasztikai beavatkozást követő tanácsaink:

  • A combplasztikai műtétet követően a páciensnek egy speciálisan erre a célra kifejlesztett szorítóruhát kell felhelyeznie a combjára, amelyet néhány héten keresztül folyamatosan viselnie kell;
  • Az irodai munkát végző pácienseink 14 nap pihenést követően térhetnek csak vissza a munkatevékenységükhöz;
  • A varratszedést követő 14 napban sem a sport, sem egyéb mozgásforma nem javasolt;
  • A beavatkozást követő két hát elteltével fokozatosan vissza lehet térni a korábbi életvitelhez;
  • A combplasztikát követő 4 hétben tartózkodni kell a megerőltető fizikai munkától.


A combplasztikai beavatkozás esetleges szövődményei lehetnek:

A combplasztika során kevés esetben fordul elő komplikáció, szövődmény. Természetesen tisztában kell vele lenni, hogy mint minden sebészeti beavatkozás a combplasztika is kockázattal jár. Utóvérzés, fertőzés, savóképződés, altatással szembeni túlérzékenység, gyulladás, keloidos hegképződés, aszimmetria, bőr érzékenységének megváltozása alakulhat ki.

További kérdései vannak? Keressen fel minket bizalommal

A comb a test más részeihez hasonlóan idővel veszít feszességéből. A combplasztika során a plasztikai sebész eltávolítja a megereszkedett bőrt és a felesleges zsírszövetet, így visszanyerheti combjai rugalmasságát és korábbi formáját. Az első konzultáció alkalmával plasztikai sebészünk egy vizsgálatot követően megbeszéli Önnel, hogy milyen korrekció szükséges. Elmagyarázza a combplasztika menetét, megmutatja, hogy hol fognak elhelyezkedni a szükséges bemetszések. Ezt követően átbeszélik az esetleges kockázati tényezőket és kizáró okokat.
 

 

Kapcsolódó cikkek:

Plasztikai sebészet és modern technológia