Dentium Implant Center Esztétikai fogászat és plasztikai sebészet Budapest

Plasztikai sebészet

Hasplasztika

hasplasztika Budapest

A terhesség, szülés, a hormonális elváltozások, elhízás, a nagymértékű hirtelen fogyás, az előző műtéti beavatkozások a hasfal különböző elváltozásaihoz vezethetnek, ezek érintik a bőrt, a bőralatti zsírszövetet és a hasfalat. A bőrön terhességi csíkok, striák jelenhetnek meg, amelyek csökkenthetik a páciens önbizalmát mind a magánéletében, mind a párkapcsolatában.

Nyerje vissza feszes, régi hasfalát és viselje újra önbizalommal a hízás miatt a padlásra száműzött ruháit!

Miért érdemes a hasplasztikát elvégeztetni?

Ezek az elváltozások sokunk életében az esztétikai problémán kívül, funkcionális panaszokat, akár gerincbántalmakat, az összefekvő bőrterületeknél kialakuló bőrbetegségeket, valamint pszichés zavarokat is okozhatnak.
A hasplasztika magában foglalja a hasfal összes rétegén (bőr, zsírszövet, izom) végzett műtéteket, melyek célja a hasfalon keletkezet elváltozások megszüntetése és az eredetit megközelítő állapot helyreállítása.

A hasplasztikai műtét menete:

  1. Plasztikai sebészeink a műtéti metszést az alhason a bikini vonalban ejtik, a két csípő irányába meghosszabbítva, illetve többnyire körbemetszik a köldököt is.
  2. A felemelt szöveteket megfeszítik, és a felesleget eltávolítják.
  3. A köldököt új helyén hozzák ki. 
  4. A bőrfelesleget eltávolítják, ha kell, a hasfalat középen összevarrják, feszesítik, ezután ezt a bőrt az alhasra lehúzva odavarrják.
  5. A hasplasztika tehát valójában a hasi bőrfelesleg eltávolítása. Ezenfelül a hasfal izomzatát is formálhatják, szűkíthetik és zsírleszívást is alkalmazhatnak.

Minihasplasztika esetén nem kerül áthelyezésre a köldök. A heget úgy tervezik, hogy a viselt fürdőruha, fehérnemű eltakarja. Hasplasztika után mindig szükség van egy vagy két drainre - azaz szívócsőre.

 
A hasplasztikai műtét időtartama:

A beavatkozás átlagosan másfél órát vesz igénybe.


hasplasztika BudapestA hasplasztika utáni teendőkről:

A műtét végén nyomókötést, illetve haskötőt kell felhelyezni. A varratvonal optimális esetben cérnavékonyságú, puha, fehér hegként marad vissza. A varratkivétel 2 -3 hét elteltével következik. A beavatkozást követően azonnal szembesülhet, a páciens az elérd eredménnyel, de a has végleges megjelenése csak hónapok múltán lesz teljességgel megfigyelhető.

A beavatkozás által a has feszesebbé, és laposabbá válik, eltűnnek a lógó bőrlebenyek annak minden okozott kellemetlenségével egyetemben. A műtétet követően nemcsak a megműtött terület, hanem annak eredményeképpen a teljes alakja kecsesebb lesz!

A beavatkozást követő gyógyulás folyamat során visszanyerheti rég elvesztett önbizalmát, amelyben segítségére lesz a látható ruhaméret csökkenés is. hogy egy későbbi hízás során is megmaradnak a plasztikai műtét által már kialakított testarányok. A hasplasztika elvégeztetése melletti utolsó érv az, hogy egy későbbi hízás során is megmaradnak a plasztikai műtét által már kialakított testarányok.


A hasplasztikát esetleg követő szövődményekről:

Ugyanúgy, mint más műtéteknél is  savóképződés, bevérzés, gyulladás, fordulhat elő. Nagyon ritkán - főként nagyon zsíros szöveteknél - sebgyógyulási zavar is felléphet. Érzészavar alakulhat ki a felületes bőridegek sérülése miatt.  Késői szövődmény lehet a megvastagodott, vagy keloidos heg.


A hasplasztikát követő időszakra vonatkozó tanácsaink:

  • Páciensünknek 4-6 hétig kell hordani a műtéti területet is átfogó haskötőt, illetve kompressziós ruhát.
  • A hasplasztikát követő egy hónapban minél több pihenés javallott, kerülni a fizikai megerőltetést az eredményes sebgyógyulás érdekében.
  • A plasztikai műtét által elért eredmények hosszú távú megőrzésének érdekében diétás étkezés ajánlott. 

További kérdései vannak? Keressen fel minket bizalommal

Szülést vagy nagyobb súlyváltozást követően a hasi területen lokális súlytöbblet alakulhat ki, és az ezzel sok esetben együtt járó lógó bőr bizonyos helyzetekben problémát jelenthet. Zavaró például sport közben, de megnehezíti a ruhaválasztást, és önértékelési problémákat is okozhat. A hasplasztika lehetőséget nyújt a megereszkedett bőr és a felesleges zsírszövet eltávolítására, a has megjelenése feszesebbé tehető. Az első konzultáció alkalmával plasztikai sebészünk megvizsgálja, majd tájékoztatja Önt a személyére szabott lehetőségekről, elmagyarázza a különféle műtéti technikákat és megmutatja, hol fognak elhelyezkedni a műtéti hegek. Mivel a vágások a bikini vonalon belül helyezkednek el, Ön a hasplasztika után bátran hordhat majd bármilyen fazonú fürdőruhát.
 

 

Kapcsolódó cikkek:

Plasztikai sebészet és modern technológia