Dentium Implant Center Esztétikai fogászat és plasztikai sebészet Budapest

Plasztikai sebészet

Mellnagyobbítás

mellnagyobbítás plasztika Budapest

Engedje újra kivirágozni nőiességét, és nyerje vissza régi önbizalmát!

Mikor van szükség mellműtére?

A női mell és szép dekoltázs a nőiesség talán legfontosabb szimbóluma időtlen idők óta, a genetika vagy az idő múlása, illetve különböző változások sokszor ez ellen dolgoznak. A nem megfelelő forma vagy méret akár lelki zavarokat is okozhat, ami önbizalomvesztéshez, a párkapcsolat és a szexuális élet megromlásához vezethet. Plasztikai műtét segítségével lehetőség van a mellek méretének növelésére, esetleges aszimmetria megszüntetésére, szülés vagy akár szoptatás után szükségessé vált korrekcióra. Ezek a beavatkozások az implantátummal történő mellnagyobbításokat jelentik.


Jelentkezzen ingyenes orvosi konzultációnkra!

Az első konzultáción elvégzett vizsgálat alapján plasztikai sebészeink elmagyarázzák, milyen mellplasztikát tartanak szükségesnek az Ön esetében, ezután együtt kiválasztják az Önnek legmegfelelőbb implantátumot, méretet, formát az egyéni adottságokat, a mell felépítését és az Ön elképzeléseit egyaránt figyelembe véve.

 
 A mellnagyobbító műtét menete:

Az előzőleges konzultációt követően kiválasztott, és az Ön minden igényének megfelelő mellnagyobbító implantátumot a mell mirigyállománya, vagy a mellizomzat alá ültetjük be. A mell mirigyállománya a beavatkozás során nem károsul. A mellimplantátum behelyezése egy 3,5 illetve 5 centiméter közötti bemetszésen keresztül történik, amelyet a következő 3 terület egyikén ejthetünk meg: a mell alatti redőben, a bimbóudvar körül, vagy a hónalji redőben.


A mellnagyobbítás esetén használt implantátumok típusai:

  • Gömbölyű (alacsony, magas és ultra magas profil),
  • Anatómiai,
  • Aszimmetrikus.


A mellnagyobbító műtét beavatkozás időtartama:

A mellnagyobbító beavatkozás átlagos időtartama egy-másfél órát vehet igénybe.
 
mellnagyobbítás plasztika BudapestA mellnagyobbító műtét utáni teendők:
Közvetlenül a műtét után és a műtétet követő hetekben  még a végső helyzeténél jóval magasabban helyezkedik el az implantátum. Ezt az okozza, hogy a műtét következtében a szövetek beduzzadnak. A gravitáció és a kötési technikák miatt az implantátum lefelé helyezkedik néhány héttel később.

A duzzanat megszűnik, és néhány hónap után az implantátum lejjebb kerül 0,5 - 3,5 centiméterrel, természetesen egyéntől és implantátumtól függően. Kb. 3 hónap és fél év között várható a mellimplantátum végleges pozíciójának észlelése, egyben a kívánt végeredmény is.

A szükséges műtét utáni melltartó a műtött terület és a mell felső pólusainak lefelé nyomásával próbálja a folyamatot meggyorsítani, ez általában 2 hét.
 
Előforduló szövődmények, későbbi mellékhatások:
Egyik beavatkozás szövődménymentességét sem garantálhatják sebészeink.
A mellnagyobbító műtét után jelentkezhet utóvérzés, esetlegesen gyulladás, de ez a mai technikák fejlődésével egyre ritkábban fordulnak elő, kialakulásuk után pedig eredményesen kezelhetőek.

A mellnagyobbító műtétet altatásban végezzük:

Ezzel kapcsolatos általános szövődmények előfordulhatnak a kezelést követően. A műtétből való felépülés során a páciens szervezetétől függően fokozott hegképződés, illetve úgynevezett hipertrófiás, vagy keloidos heg kialakulása is elképzelhető.
 
A beavatkozás után tanácsaink:

  • A mellnagyobbító műtétet követően a páciens rugalmas kötést, illetve rugalmas melltartót kap, amelyet éjjel-nappal viselnie kell a beavatkozást követő 14 napon keresztül;
  • Ezt követően kb. még 4 hétig kötelező a melltartó viselése, főleg a megterhelőbb fizikai feladatoknál;
  • A műtéti varratokat a beavatkozást követő 2 hét után távolítjuk el. A kezelést követő 2-3 hétben a kezelt területen feszítő érzést tapasztalhat a páciens, ez azonban magától is megszűnik;
  • A műtét után masszírozás lehet szükséges, a capsulaképződés megelőzésére;
  • Fontos felhívnunk a kezelt páciens figyelmét arra, hogy a lehető legalaposabban tartsa be a szakorvos által adott utasításokat a beavatkozást követően. Ennek megfelelően elsődleges, hogy minden, az emlőt és az implantátumokat érintő eseményről értesítse a plasztikai sebészt. Mindenekelőtt abban az esetben, ha baleset, mellkasra ható erőteljes ütés, vagy mellkasi sérülést szenved;
  • A klinikánkról való távozást követően az otthon való lábadozás, és a szakorvos által adott utasítások betartása a páciensre hárul.


További kérdései vannak? Keressen fel minket bizalommal

Mellnagyobbítás szülés előtt vagy után?

A szülés egy olyan körülmény a nők életében, amely nagymértékben befolyásolja a mellplasztika időpontját is. Emiatt a mellnagyobbítást közvetlenül a szülés előtt nem javasoljuk, hiszen a várandósság és a szoptatás alatt olyan változásoknak van kitéve a nők szervezete, ami a korábbi beavatkozás eredményét tönkreteheti. Viszont kellő idő elteltével, a szoptatás befejezése után 6 hónappal már bátran vállalkozhatunk mellnagyobbításra.

Testsúly és életkor

Az egyik legjelentősebb súlygyarapodás a nők életében szintén a gyermekvállalás során jelentkezik. A testsúly ingadozására szintén figyelni kell, mielőtt mellplasztikára szánjuk el magunkat. Akkor érdemes jelentkezni, amikor a kívánt testsúlyt már stabilan elértük, és megszabadultunk a nem kívánt feleslegtől is.

A mellnagyobbítás esetében felső korhatár nincs, minden életciklusban segíteni tudunk, hogy a szép keblek hozzájáruljanak az elégedett és boldog élethez.
 

 

Kapcsolódó cikkek:

Plasztikai sebészet és modern technológia

Fogszabályozás: béklyó vagy ékszer?