Dentium Implant Center Esztétikai fogászat és plasztikai sebészet Budapest

Plasztikai sebészet

Zsírleszívás

ZsírleszívásMikor alkalmazzuk a zsírleszívást?

A zsírleszívást helyi zsírfeleslegek eltüntetésére alkalmazzuk. Pácienseink főleg a has, a csípő, a tomportáj, a derék, comb és a térdek körül egy-egy területen észlelhető feleslegtől szeretnének megszabadulni, vagy a fogyókúra után még mindig fennmaradó zsír eltávolítása lehet a cél.

Továbbá vékony kanülök segítségével lehetőség van az  arc, a boka, a toka formálására is. Az adott testtájon rugalmas testszorító ruha viselése javasolt a műtét után néhány hétig.

A zsírleszívás eredménye tartós, mivel a műtét során a zsírsejtek számát lényegesen csökkentjük az adott területen, melyek nem képződnek újra. Még jelentős hízás esetén is megmaradnak a kialakított test arányok, vagyis a kezelt területen nincs túlhízás.


A zsírleszívás menete:

Plasztikai sebészeink a zsírleszívást nagyon apró és alig látható metszésekkel végzik.

A felesleges zsírt mindig vákuum segítségével távolítjuk el. A különböző módszerek eltérése abban rejlik, hogy milyen módszerrel lazítjuk fel a zsírt. Ezek alapján megkülönböztetünk: hagyományos, ultrahangos, vibrációs és lézeres zsírleszívást.

Zsírszívás időtartama:

Testrészenként 20-30 perc

 

 Zsírleszívás után:

Zsírleszívás után

A zsírleszívás után a páciens klinikai kezelésének időtartama ambuláns vagy 1 éjszakás bent fekvést jelent.
A műtét után kompressziós ruhát kell viselni 6 hétig, a varratszedés pedig 1 hét múlva esedékes.
A beavatkozás után a sportolás szüneteltetését ajánljuk  3-6 hétig.
 
 
Előforduló következmények:


Zsírleszívás után utóvérzés, bőrideg sérülés, gyulladás, duzzanat, savógyülem, aneszteziologiai komplikációk léphetnek fel. Ezek azonban megfelelő műtéti technika alkalmazásával nagyon ritkák.

Felületi kontúregyenetlenségek, bőrszín elváltozás, hegproblémák, aszimmetria is kialakulhat. Azonban ezek a szövődmények ismételt beavatkozással korrigálhatók.
Természetesen sok függ attól, hogy a páciens mennyire tartja be az orvos utasításait.


Zsírleszívás utáni tanácsainkZsírleszívás utáni tanácsaink:

  • Egy hét után 20-25 percre le lehet venni a szorítónadrágot, a seben lévő ragasztócsíkot viszont nem szabad lehúzni.
  • A bevérzett területen naponta 5-7 alkalommal 15-20 percig jégzselével kell végezni a jegelést (fontos: használat előtt párnahuzatba vagy törülközőbe csavarjuk).
  • Alsó végtagon jelentkező duzzanat esetén: a szorítónadrágot le kell venni, hanyatt feküdni és a lábat emelni magasra 20 percig, majd vissza kell venni a nadrágot.
  • Speciális vákuumos masszírozó készüléket lehet alkalmazni az egyenletlenségekre, a zsírleszívás után néhány héttel el lehet kezdeni.

 

 

További kérdései vannak? Keressen fel minket bizalommal!

Az első konzultáció a plasztikai sebésszel különösen nagy jelentőségű. Célszerű erre előre felkészülnie, kérjük, gondolja végig alaposan a zsírleszívással kapcsolatos kérdéseit és elvárásait. Plasztikai sebészünk az első konzultáció alkalmával megvizsgálja Önt és javaslatot tesz a szükséges korrekció típusára vonatkozóan. Lehetséges, hogy az Ön esetében a zsírleszívást szükséges lesz más korrekcióval is kiegészíteni - az orvos erről is tájékoztatja. Természetesen pontosan elmagyarázza Önnek a plasztikai műtét menetét is, válaszol bármilyen további kérdésére a zsírleszívással kapcsolatban.
 

 

Kapcsolódó cikkek:

Plasztikai sebészet és modern technológia