fbpx
Dentium Implant Center Logo

Ajakvastagítás

Töltesse fel ajkait szövetbarát feltöltő-anyaggal, a természetes, telt megjelenésért!

Mikor végzünk ajakvastagító kezelést?

Ajakvastagítást a páciens kérésére végzünk, abban az esetben, ha az ajkakat teltebbé, hangsúlyosabbá szeretné tenni.

Az ajakvastagító kezelés egyszeri időtartama:

A kezelés megközelítőleg 20 percet vesz igénybe. Több kezeléssel ellentétben a feltöltő-anyag hatása azonnal észlelhető az ajkakon, bár a végleges eredményt némileg ellensúlyozhatja az esetlegesen fellépő enyhe duzzanat.

Fontos tudni, hogy hogy az injekciós feltöltések során, az első feltöltéskor a tervezett hatás eléréséhez a kezelést 1 vagy akár 2 alkalommal meg kell ismételni, néhány héten, de legkésőbb 1-1,5 hónapon belül.
Az alkalmazott töltőanyagok egy része az első kezelést követően mélyebbre süllyedhetnek a szövetekben, olyan hatást keltve, mintha felszívódnának a szervezetben.
Ezt a jelenséget a töltőanyag süllyedése okozza, amelyet a kezelés megismétlésével kiküszöbölhetünk.

  • Az injekció előtt az ajkakat érzéstelenítőkenőccsel kezeljük a kellemetlenségek csökkentésére.
  • Amennyiben a páciens kéri, úgy érzéstelenítőkenőcs alkalmazása helyett injekciós érzéstelenítésben részesítjük.
  • A beavatkozás során egy teljesen szövetbarát feltöltő-anyaggal megtöltött nagyon vékony tűt szúrunk a páciens ajkába, az előre meghatározott helyeken.

Az ajakvastagító kezelés utáni teendők:

A páciens néhány hétig kisebb egyenetlenségek előfordulását észlelheti az ajkakon. A kezelt területen a páciens enyhe fájdalmat, esetleg enyhe viszketést is érzékelhet, ezek a tünetek azonban néhány napon belül maguktól megszűnnek.
A kezelést követően néhány napon keresztül el kell kerülni a túlzott szájmozgást, beleértve a sok beszédet és a nevetést.
Duzzanat, vagy fájdalom jelentkezése esetén a kezelt területet.

Az ajakfeltöltést követően kerüljük:

Előforduló szövődmények, későbbi mellékhatások:

Az ajakvastagító kezelés után jelentkező szövődmények szerencsére ritkák. Azonban néhány százalékban előfordulhat, hogy az anyag helyén tapintható csomó képződik. Ez ritkán látható, de az ajkakon így is zavaróvá válhat, főleg harapáskor, illetve csókolózáskor.

Mivel szövetbarát feltöltő-anyagokkal dolgozunk, így az allergiás reakcióknak igencsak kicsi a valószínűsége, de amennyiben mégis kialakul, úgy a bőr gyulladásával, túlérzékenységgel, és kipirosodásával jár. Ez esetben a szakorvos azonnali felkeresése javallott. A feltöltő-anyag elvándorlására, illetve annak migrációjára a kezelést követően a szakorvos által kiadott utasítások betartása mellett minimális az esély.

A feltöltő-anyag a szervezetben való felszívódása a páciens szervezetében megtalálható kötőszövetek függvénye. A herpesz kiütéssel kezelt pácienseink számára a kezelést követően megnövekedett eséllyel kell szembenézniük egy újabb herpesz kialakulásával. Az aszpirin, vagy hasonló hatású fájdalomcsillapító gyógyszer alkalmazása növelheti a vérzékenységet a kezelt területen, amely bevérzésekkel járhat az ajkakon.

Az alábbi esetekben nem javasoljuk a kezelést:

MENNYIBE FOG KERÜLNI ÖNNEK?

Ajakvastagítás

90 000 - 100 000 Ft

Jelentkezzen be hozzánk!