fbpx
Dentium Implant Center Logo

Fülplasztika

A legsűrűbben előforduló füldeformitás az aszimmetrikus vagy elálló fül. Az elálló fül miatt viselője gyakran  szoronghat, depressziós lehet. Esetenként a gátlásos viselkedést is sokszor az elálló fül miatti csúfolódás okozhatja.  

Miért érdemes a fülplasztikát elvégeztetni?

A legsűrűbben előforduló füldeformitások:

Elálló fülről akkor beszélünk, ha a külső fülkagyló 10-15 foknál nagyobb szöget zár be a fej oldalsíkjával. Gyakran mindkét oldalon elállnak a fülek, de jelentkezhet csak az egyik oldalon is. Az is panaszt okozhat, ha az elálló fülek mellett a fül nagyságában is eltérés mutatkozik.

A füldeformitás kihathat a személyiségünk fejlődésére is:

A csúnya fül miatti gúnyolódás kihathat az ember teljes életére, teljesítményére, aminek eredményeként visszahúzódóvá válhatunk. A fülplasztikai műtéti eredmény az esztétikai hatáson túl, látványosan javíthatja a páciens lelki világát is.

Érdemes lehet már gyermekkorban orvosolni a problémát:

A fülplasztikával korrigáljuk a deformálódott fül porcos vázát, emiatt az eredmény tökéletes és végleges lesz. 5 éves korunkra már befejeződik a fülkagyló fejlődése, ezért az elálló füleket akár már 5-6 éves korban érdemes megműttetni. Már gyermekkorban, de később is komoly személyiségfejődési zavarokhoz vezethet, ezért az elálló füllel és a fül aszimmetriáival azért is feltétlenül foglalkoznunk kell.

A műtéti fül plasztikával/korrekcióval kapcsolatosan a  bevált gyakorlat az, ha megvárjuk azt az életkort, amikor páciens már maga kéri, vagy akarja a fülműtétet.
Felnőtt korban is gyakran végzünk fülplasztikát. Idősebb korban a fülműtét konkrét oka lehet a hajviselet megváltoztatásának igénye is. Mint minden műtétnél a fülplasztika előtt is fontos a pontos tájékoztatás, mind az elvárásokról, mind a valódi megoldásokról.

A fülplasztikai műtét időtartama:

A kezelés időtartama függ attól, hogy milyen mértékű korrekció szükséges, de általánosságban elmondható, hogy 20 és 60 perc között sikeresen elvégezhető a beavatkozás.

  • A fülplasztika műtét során az érzéstelenített fül mögött kis bőrmetszést ejtünk, amely a műtét után láthatatlan marad.
  • A fülplasztikai műtét alatt a külsőfül porcos vázát feltárjuk, azt a kívánt irányba és mértékben beállítjuk, és ezután rögzítjük.
  • Vérzéscsillapítást követően a porchártyát és a bőrmetszést finom, plasztikai varrattal bevarrjuk.
  • Mivel itt a bőr vékony a hegesedés is minimális, így későbbiekben még a varrat helye sem látszik majd.
  • A műtét végén nyomó kötést helyezünk fel a fülre így megelőzhetjük a véraláfutást és a fül nem duzzad meg.

A beavatkozás után tanácsaink:

Előforduló szövődmények, későbbi mellékhatások:

 A fül plasztikai műtétnek is lehetnek komplikációi, mint minden más beavatkozásnak. Az általánosan előforduló műtéti szövődményeken kívül, előforduló problémák lehetnek: a vérzés, fertőzés megjelenése, és sebgyógyulási zavar. De előfordulhatnak speciális, csak a fülplasztikával kapcsolatosan előforduló szövődmények is. Ritkán előforduló panasz lehet még, a fül átmeneti érzéketlensége, amely rövid ideig tart és magától meg is szűnik.

A páciens szervezetétől függően a legmodernebb eszközök és alapanyagok felhasználása mellett, a legkíméletesebb technikával behelyezett műtéti varratok alkalmazása mellett is sajnálatosan előfordulhat a műtéti heg vörös színre váltása, annak kiszélesedése, és megkeményedése mellett. Ez az elváltozás az beavatkozástól számított rövid idő elteltével természetesen csökken, a heg megvékonyodik, és a színe is természetes árnyalatúra halványodik. Amennyiben a fent említett probléma hosszú távon, javulás nélkül fennmarad, úgy a heget műtéti úton eltávolítjuk, és egyéb hegkezelő eljárásokkal társítva próbáljuk felgyorsítani a természetes gyógyulási folyamatot.

MENNYIBE FOG KERÜLNI ÖNNEK?

Fülplasztika

400 000 Ft

A túlzottan elálló, nagy méterű, vagy aszimmetrikus fülek mind a nők, mind a férfiak számára komoly problémát jelenthetnek, gyakran már gyerekkorban. A legtöbb nőt oly mértékben zavarja, ha elálló vagy nagy fülei vannak, hogy legtöbbször különféle fülre fésült frizurákkal próbálják eltakarni. Az elálló füleket azonban nem könnyű ilyen módszerekkel elrejteni. A fülplasztika műtétnek köszönhetően az elálló fülek szépen a koponyához simulnak, és nem kell többé trükköket bevetni. A fülplasztika műtéttel a fülek mérete is csökkenthető és az aszimmetria is korrigálható.

Jelentkezzen be hozzánk!