fbpx
Dentium Implant Center Logo

Hasplasztika

Nyerje vissza feszes, régi hasfalát vagy valósítsa meg régi álmát!

Miért érdemes a hasplasztikát elvégeztetni?

A terhesség, szülés, a hormonális elváltozások, elhízás, a nagymértékű hirtelen fogyás, az előző műtéti beavatkozások a hasfal különböző elváltozásaihoz vezethetnek, ezek érintik a bőrt, a bőralatti zsírszövetet és a hasfalat. A bőrön terhességi csíkok, striák jelenhetnek meg, amelyek csökkenthetik a páciens önbizalmát mind a magánéletében, mind a párkapcsolatában.

Ezek az elváltozások sokunk életében az esztétikai problémán kívül, funkcionális panaszokat, akár gerincbántalmakat, az összefekvő bőrterületeknél kialakuló bőrbetegségeket, valamint pszichés zavarokat is okozhatnak.
A hasplasztika magában foglalja a hasfal összes rétegén (bőr, zsírszövet, izom) végzett műtéteket, melyek célja a hasfalon keletkezet elváltozások megszüntetése és az eredetit megközelítő állapot helyreállítása.

A hasplasztikai műtét időtartama:

A beavatkozás átlagosan másfél órát vesz igénybe.

  • Plasztikai sebészeink a műtéti metszést az alhason a bikini vonalban ejtik, a két csípő irányába meghosszabbítva, illetve többnyire körbemetszik a köldököt is.
  • A felemelt szöveteket megfeszítik, és a felesleget eltávolítják.
  • A köldököt új helyén hozzák ki.
    Minihasplasztika esetén nem kerül áthelyezésre a köldök. A heget úgy tervezik, hogy a viselt fürdőruha, fehérnemű eltakarja. Hasplasztika után mindig szükség van egy vagy két drainre - azaz szívócsőre.
  • A bőrfelesleget eltávolítják, ha kell, a hasfalat középen összevarrják, feszesítik, ezután ezt a bőrt az alhasra lehúzva odavarrják.
  • A hasplasztika tehát valójában a hasi bőrfelesleg eltávolítása. Ezenfelül a hasfal izomzatát is formálhatják, szűkíthetik és zsírleszívást is alkalmazhatnak.

A hasplasztika utáni teendőkről:

A műtét végén nyomókötést, illetve haskötőt kell felhelyezni. A varratvonal optimális esetben cérnavékonyságú, puha, fehér hegként marad vissza. A varratkivétel 2 -3 hét elteltével következik. A beavatkozást követően azonnal szembesülhet, a páciens az elérd eredménnyel, de a has végleges megjelenése csak hónapok múltán lesz teljességgel megfigyelhető.

A beavatkozás által a has feszesebbé, és laposabbá válik, eltűnnek a lógó bőrlebenyek annak minden okozott kellemetlenségével egyetemben. A műtétet követően nemcsak a megműtött terület, hanem annak eredményeképpen a teljes alakja kecsesebb lesz!

A beavatkozást követő gyógyulás folyamat során visszanyerheti rég elvesztett önbizalmát, amelyben segítségére lesz a látható ruhaméret csökkenés is. hogy egy későbbi hízás során is megmaradnak a plasztikai műtét által már kialakított testarányok. A hasplasztika elvégeztetése melletti utolsó érv az, hogy egy későbbi hízás során is megmaradnak a plasztikai műtét által már kialakított testarányok.

A beavatkozás után tanácsaink:

Előforduló szövődmények, későbbi mellékhatások:

Ugyanúgy, mint más műtéteknél is  savóképződés, bevérzés, gyulladás, fordulhat elő. Nagyon ritkán – főként nagyon zsíros szöveteknél – sebgyógyulási zavar is felléphet. Érzészavar alakulhat ki a felületes bőridegek sérülése miatt.  Késői szövődmény lehet a megvastagodott, vagy keloidos heg.

MENNYIBE FOG KERÜLNI ÖNNEK?

Hasplasztika

950 000 Ft

Szülést vagy nagyobb súlyváltozást követően a hasi területen lokális súlytöbblet alakulhat ki, és az ezzel sok esetben együtt járó lógó bőr bizonyos helyzetekben problémát jelenthet. Zavaró például sport közben, de megnehezíti a ruhaválasztást, és önértékelési problémákat is okozhat. A hasplasztika lehetőséget nyújt a megereszkedett bőr és a felesleges zsírszövet eltávolítására, a has megjelenése feszesebbé tehető. Az első konzultáció alkalmával plasztikai sebészünk megvizsgálja, majd tájékoztatja Önt a személyére szabott lehetőségekről, elmagyarázza a különféle műtéti technikákat és megmutatja, hol fognak elhelyezkedni a műtéti hegek. Mivel a vágások a bikini vonalon belül helyezkednek el, Ön a hasplasztika után bátran hordhat majd bármilyen fazonú fürdőruhát.

Jelentkezzen be hozzánk!