fbpx
Dentium Implant Center Logo

Mellfelvarrás

Ne törődjön bele nőies vonzerejének megfogyatkozásába, kérjen ingyenes konzultációt klinikánkon!

Mikor lehet szükség mellfelvarró műtétre?

Az emlő bőre megnyúlik, a mirigy állomány megereszkedhet, kialakul az ún. “lógó mell”, ha az emlő elveszíti rugalmasságát nagymértékű fogyás miatt, vagy akár terhességet, szoptatást követően,  illetve az idő múlásával. Az emlő megnyúlása általában mindkét oldalon szimmetrikusan jelentkezik, és fizikai panaszokat is okozhat (összefekvő bőrterületeken keletkező gombás, gyulladásos bőrelváltozások, hátfájás, vállfájdalmak,) Műtéti indokot jelenthet még a veleszületett vagy szerzett (műtét vagy trauma utáni) emlő aszimmetria. 

Ezek az esztétikai károsodások súlyos lelki problémákat is okozhatnak, a már említett fizikális panaszokon felül.

A mellműtét beavatkozásának időtartama:

A mellfelvarró műtét átlagos időtartama 2-2,5 órát vesz igénybe a beavatkozás típusától függően.

A mellfelvarró műtétet altatásban végezzük, a beavatkozás során ejtett bemetszéseket kétféle megoldás szerint ejthetjük meg:

  • Kisebb mellkorrekció során a plasztikai sebészek egy kisebb bemetszést ejtenek a mellbimbó udvara körül, innen vízszintes irányt tartva haladnak tovább az emlőárok felé.
  • Nagyobb mellkorrekció során két bemetszést ejtenek a sebészeink, hogy a nagyobb mértékű bőrfelesleget el tudják távolítani. Ezen beavatkozás során egy további bemetszést ejtenek a sebészek a mell alatti redőben.
  • A kezelés alkalmával a meglévő mirigyállomány tömörítésével alakítják ki az esztétikusabb mellformát, amennyiben szükséges, ekkor helyezik be az előre megbeszélt méretű-és formájú mellimplantátumot is.
  • A beavatkozás végeztével a melleket és a mellbimbókat megfelelő anatómia helyzetben állítják vissza sebészeink.

A mellfelvarrást követő teendőkről:

A beavatkozást követően minden páciensünk egy éjszakát tölt el klinikánkon szigorú orvosi megfigyelés mellett. A műtétet követő első napon a beavatkozást végző plasztikai sebész vízálló kötést helyez el a mellkason, hogy a páciens a gyógyulás ideje alatt ne legyen akadályoztatva a tisztálkodásban. A lábadozás idejére páciensünk egy speciális melltartót is kézhez kap, amelyet 6 héten keresztül kell viselni a műtött mellek megtartására. Ideális esetben a beavatkozás által keletkezett, látható hegek 6 hónap alatt begyógyulnak, a bőr alatt található hegeknek ehhez két év szükséges, amely azonban nem hátráltatja a pácienst mindennapi teendőinek elvégzésében.

A beavatkozás utáni tanácsaink:

Előforduló szövődmények, későbbi mellékhatások:

A mellfelvarrást igen ritkán sebfertőzés, a mellbimbók érzékenységének átmeneti megváltozása követheti, egyes esetekben a mellek aszimmetrikussá is válhatnak.

Előfordulhat, hogy a mellfelvarró műtéttel egyazon időben, más a mellet érintő beavatkozásra is sor kerül, mint például:

Mellfelvarrással egybekötött mellkisebbítésre akkor lehet szükség, amikor a mell megereszkedése és feszességének elvesztése mellett a nagysága sem illeszkedik a test arányaihoz. Számos hölgy van, akit esztétikailag zavar, hogy melle megereszkedett és méretileg túl nagy; számukra a mellfelvarrással egybekötött mellkisebbítés jelentheti a megoldást.
 A mellfelvarró műtét végén a metszéseket a bőr alatti szövetben és a bőrben vezetett – kívülről nem látható – tovafutó varratokkal zárják plasztikai sebészeink, amelyeket később teljesen eltávolítunk vagy a varratok önmaguktól felszívódnak.
A műtét végén speciális steril tapaszokkal rögzítjük a sebszéleket és a melleket, hogy súlyuknál fogva ne húzzák, feszítsék a varratokat; ezáltal már a kezdeti időszakban optimális hegesedést érünk el.

MENNYIBE FOG KERÜLNI ÖNNEK?

Emlőfelvarrás

900 000 Ft

Emlőkisebbítés

950 000 Ft

Sokan azt gondolják, hogy mellplasztikát csak kis mellű nők végeztetnek, pedig ez koránt sincs így. Az aránytalanul nagy keblek épp úgy problémát jelenthetnek viselőjük számára, mint a kevésbé dekoratív dekoltázs. A túlzott kebelméret sok esetben egészségügyi panaszokat, hát- és gerincfájdalmakat okoz, sőt, gyakran lelki problémákhoz vezet. A mindennapi életben is nehézséget jelent sportolás közben vagy a megfelelő öltözék kiválasztásakor. Ezeknek a nőknek kínál megoldást a mellkisebbítés, mely során a plasztikai sebész csökkenti a mellek térfogatát, súlyát és esztétikus formát alakít ki.

A plasztikai sebésszel történő első konzultáció során Önnek alkalma nyílik megbeszélni a mellplasztika részleteit és elmondhatja az eredménnyel kapcsolatos elvárásait. Ezután plasztikai sebésze megvizsgálja Önt, majd megbeszélik a személyre szabott lehetőségeket, orvosa elmagyarázza a különféle műtéti technikákat és megmutatja, hol fognak elhelyezkedni a műtéti hegek. Ezt követően átbeszélik az esetleges kizáró okokat és a lehetséges szövődményeket.

Jelentkezzen be hozzánk!