Dentium Implant Center

Mellnagyobbítás

Engedje újra kivirágozni nőiességét, és nyerje vissza régi önbizalmát!

A mellnagyobbítás esetén használt implantátumok típusai

Alacsony profil

Magas profil

Ultra magas profil

Mikor van szükség mellműtére?

A női mell és szép dekoltázs a nőiesség talán legfontosabb szimbóluma időtlen idők óta, a genetika vagy az idő múlása, illetve különböző változások sokszor ez ellen dolgoznak. A nem megfelelő forma vagy méret akár lelki zavarokat is okozhat, ami önbizalomvesztéshez, a párkapcsolat és a szexuális élet megromlásához vezethet. Plasztikai műtét segítségével lehetőség van a mellek méretének növelésére, esetleges aszimmetria megszüntetésére, szülés vagy akár szoptatás után szükségessé vált korrekcióra. Ezek a beavatkozások az implantátummal történő mellnagyobbításokat jelentik.

A mellnagyobbító műtét beavatkozás időtartama:

A mellnagyobbító beavatkozás átlagos időtartama egy-másfél órát vehet igénybe.

Hogyan zajlik a kezelés? Mi fog történni Önnel?

 • Az előzőleges konzultációt követően kiválasztott, és az Ön minden igényének megfelelő mellnagyobbító implantátumot a mell mirigyállománya, vagy a mellizomzat alá ültetjük be. A mell mirigyállománya a beavatkozás során nem károsul.
 • A mellnagyobbító műtétet altatásban végezzük
  Ezzel kapcsolatos általános szövődmények előfordulhatnak a kezelést követően. A műtétből való felépülés során a páciens szervezetétől függően fokozott hegképződés, illetve úgynevezett hipertrófiás, vagy keloidos heg kialakulása is elképzelhető.
 • A mellimplantátum behelyezése egy 3,5 illetve 5 centiméter közötti bemetszésen keresztül történik, amelyet a következő 3 terület egyikén ejthetünk meg: a mell alatti redőben, a bimbóudvar körül, vagy a hónalji redőben.

A mellnagyobbító műtét utáni teendők:

özvetlenül a műtét után és a műtétet követő hetekben  még a végső helyzeténél jóval magasabban helyezkedik el az implantátum. Ezt az okozza, hogy a műtét következtében a szövetek beduzzadnak. A gravitáció és a kötési technikák miatt az implantátum lefelé helyezkedik néhány héttel később.

A duzzanat megszűnik, és néhány hónap után az implantátum lejjebb kerül 0,5 – 3,5 centiméterrel, természetesen egyéntől és implantátumtól függően. Kb. 3 hónap és fél év között várható a mellimplantátum végleges pozíciójának észlelése, egyben a kívánt végeredmény is.

A szükséges műtét utáni melltartó a műtött terület és a mell felső pólusainak lefelé nyomásával próbálja a folyamatot meggyorsítani, ez általában 2 hét.

A beavatkozás utáni tanácsaink:

 • A mellnagyobbító műtétet követően a páciens rugalmas kötést, illetve rugalmas melltartót kap, amelyet éjjel-nappal viselnie kell a beavatkozást követő 14 napon keresztül
 • Ezt követően kb. még 4 hétig kötelező a melltartó viselése, főleg a megterhelőbb fizikai feladatoknál
 • A műtéti varratokat a beavatkozást követő 2 hét után távolítjuk el. A kezelést követő 2-3 hétben a kezelt területen feszítő érzést tapasztalhat a páciens, ez azonban magától is megszűnik
 • A műtét után masszírozás lehet szükséges, a capsulaképződés megelőzésére
 • Fontos felhívnunk a kezelt páciens figyelmét arra, hogy a lehető legalaposabban tartsa be a szakorvos által adott utasításokat a beavatkozást követően. Ennek megfelelően elsődleges, hogy minden, az emlőt és az implantátumokat érintő eseményről értesítse a plasztikai sebészt. Mindenekelőtt abban az esetben, ha baleset, mellkasra ható erőteljes ütés, vagy mellkasi sérülést szenved
 • A klinikánkról való távozást követően az otthon való lábadozás, és a szakorvos által adott utasítások betartása a páciensre hárul

Előforduló szövődmények, későbbi mellékhatások:

Egyik beavatkozás szövődménymentességét sem garantálhatják sebészeink.
A mellnagyobbító műtét után jelentkezhet utóvérzés, esetlegesen gyulladás, de ez a mai technikák fejlődésével egyre ritkábban fordulnak elő, kialakulásuk után pedig eredményesen kezelhetőek.

Mellnagyobbítás szülés előtt vagy után?

A szülés egy olyan körülmény a nők életében, amely nagymértékben befolyásolja a mellplasztika időpontját is. Emiatt a mellnagyobbítást közvetlenül a szülés előtt nem javasoljuk, hiszen a várandósság és a szoptatás alatt olyan változásoknak van kitéve a nők szervezete, ami a korábbi beavatkozás eredményét tönkreteheti. Viszont kellő idő elteltével, a szoptatás befejezése után 6 hónappal már bátran vállalkozhatunk mellnagyobbításra.

Testsúly és életkor

Az egyik legjelentősebb súlygyarapodás a nők életében szintén a gyermekvállalás során jelentkezik. A testsúly ingadozására szintén figyelni kell, mielőtt mellplasztikára szánjuk el magunkat. Akkor érdemes jelentkezni, amikor a kívánt testsúlyt már stabilan elértük, és megszabadultunk a nem kívánt feleslegtől is.

A mellnagyobbítás esetében felső korhatár nincs, minden életciklusban segíteni tudunk, hogy a szép keblek hozzájáruljanak az elégedett és boldog élethez.

MENNYIBE FOG KERÜLNI ÖNNEK?

Emlőnagyobbítás

950 000 - 1 000 000 Ft

Emlőnagyobbítás+felvarrás

1 200 000 Ft

Jelentkezzen ingyenes orvosi konzultációnkra!

Az első konzultáción elvégzett vizsgálat alapján plasztikai sebészeink elmagyarázzák, milyen mellplasztikát tartanak szükségesnek az Ön esetében, ezután együtt kiválasztják az Önnek legmegfelelőbb implantátumot, méretet, formát az egyéni adottságokat, a mell felépítését és az Ön elképzeléseit egyaránt figyelembe véve.

Jelentkezzen be hozzánk!