fbpx
Dentium Implant Center Logo

Orrplasztika

Az orrplasztikai műtéteknek két fajtáját különböztetjük meg:

Nyílt orrplasztika

Zárt orrplasztika

A legtöbb orrplasztikai műtét az utóbb említett fajtába tartozik, amikor is a plasztikai sebész az orr belső nyálkahártyáján ejtik meg a műtéti bemetszést, így azok, láthatatlanok maradnak, és külső hegek sem keletkeznek általuk.
Azonban amennyiben egy páciens már több orrplasztikai műtéten is átesett, úgy valószínűleg számára már nyílt orrplasztikai beavatkozás elvégzése lesz szükséges.

Mikor lehet szükség orrplasztikára?

Arcunk karakterét leginkább az orr formája és mérete határozza meg, ezért érthető is, hogy sok páciens esztétikai okokból végeztet orrplasztikát. Az orrsérülés következtében kialakult vagy veleszületett  deformitásai, hibái plasztikai műtét útján szépíthetőek.

Az orrplasztikai beavatkozás időtartama:

Az orrplasztikai műtét megközelítőleg másfél órát vesz igénybe.

Az orrplasztikai műtétet egy vérzéscsillapító oldat beadását követően kezdi meg plasztikai sebészünk.

Nyílt orrplasztika esetében

 • Nyílt orrplasztika esetében a plasztikai sebész az orrnyílásokat elválasztó bőr felületén ejti meg a bemetszést, és innen végzi el a szükséges korrekciókat.
 • Vérzésmegelőzés céljából plasztikai sebészeink az orrnyílásokba tamponokat helyeznek el, amelyek orrsövény plasztika esetén két napra, orrműtét esetén pedig egy napra kerülnek behelyezésre.

A zárt orrplasztika esetében

 • A zárt orrplasztika esetében az orrnyílások belső nyálkahártyáján ejti meg a bemetszést.
  Ezen a bemetszésen keresztül választja le a sebész az orr nyálkahártyáját a környező szövetekről, és az orr porcos-csontos vázáról.
 • A beavatkozás során felszabadítják az orrsövényt, illetve az orrporcokat és a csontos orrhátat is.
  A plasztikai sebész eltávolítja az orr porcos és kötőszöveti vázából mindazon részeket, amelyek alaki eltérést okozhatnak, és kialakítja a kívánt orrcsúcs formát is. Az orrcsúcs újraformálásához szükség esetén plasztikai sebészünk felhasználja az orrműtét során korábban már eltávolított porcokat.
 • A páciens által túl hosszúnak tartott orrt a plasztikai sebészünk az orrsövény egy részének az eltávolításával alakítja rövidebbé. Az orrháti görbületet a beavatkozás során megszüntetik, illetve lereszelik az orrháti csontos kinövéseket is.
 • A túl szélesnek tartott orr a beavatkozás során úgy válik keskenyebbé, hogy az orrcsontot a plasztikai sebészünk kétoldalt eltöri, majd azt gipszkötéssel stabilan rögzíti.
  Állandó légzési problémákat, orrdugulást okozó sövényferdülés korrigálása az orr esztétikai műtétével együtt is elvégezhető.
 • Az orrcsúcs és orrhát plasztika esetén vízhatlan ragasztó csíkot használunk, az orrkeskenyítés céljából végzett orrtörést egy hétig gipszrögzítés támasztja meg.

Az orrplasztikai műtét utáni teendőkről:

Fontos tudni, hogy az orr végleges formáját egy év után nyeri el, mivel a csontos, porcos átalakuláshoz a bőrnek is idomulnia kell. Az orrplasztika az egész külső megjelenésre kihatással van, az arc harmonikusan sugárzóvá válhat utána.
Pácienseink az orrplasztikát követően megszabadultak korábbi komplexusaiktól, ami egész életükre pozitív kihatással van.

A beavatkozás utáni tanácsaink:

Előforduló szövődmények, későbbi mellékhatások:

A leggondosabban végzett orrplasztikai műtét esetében is felléphetnek szövődmények, ha ritkán is:  légzési nehezítettség, a kóros hegképződés (keloid képződés), utóvérzés, bőr elhalás,  porc elhalás, ideiglenes érzés kiesés.
Az orrplasztika velejárója  a duzzanat, ödéma (néhány hétig).

MENNYIBE FOG KERÜLNI ÖNNEK?

Orrplasztika

900 000 Ft

Az arc karakterét legmarkánsabban az orr mérete és formája határozza meg, ezért érthető, hogy sokan esztétikai okokból végeztetnek orrplasztikát. Az orr veleszületett vagy sérülés következtében kialakult deformitásai, alaki hibái plasztikai műtét útján korrigálhatóak. Az interneten rengeteg információt találunk a plasztikai beavatkozásokkal kapcsolatban, mi mégis azt tanácsoljuk, hogy egy személyes konzultáció keretében kérje ki plasztikai sebészünk véleményét a tervezett műtétről. A konzultáció alkalmával a plasztikai sebész megvizsgálja Önt és átbeszélik, hogy az Ön esetében milyen korrekcióra van szükség. Nincs két egyforma ember, ezért nagyon fontos, hogy személyre szabott javaslatot kapjon.

Jelentkezzen be hozzánk!