fbpx
Dentium Implant Center Logo

Szemhéjplasztika

Engedje újra kivirágozni nőiességét, és nyerje vissza régi önbizalmát!

A szemhéjplasztika típusai

Alsó szemhéj

Az alsó szemhéjnál  feltűnő ráncok és a kinyúlt bőr mögött felhalmozódó zsírszövet  alakulhat ki, és ennek következtében jönnek létre a “táskák”.

Felső szemhéj

A felső szemhéj petyhüdtté válása sokszor már a tökéletes látást is akadályozhatja.

Alsó-felső szemhéj

A felső és az alsó szemhéjak bőrének rugalmasságának elvesztése illetve öregedése, kifejezett ráncosodással vagy szemkörnyéki duzzanattal is járhat, ami pszichés panaszokat is eredményezhet.

Mikor van szükség szemhéjplasztikára?

A szemhéjainkon lévő bőr nagyon vékony, a bőr alatti kötőszövetek pedig kevés kötőszöveti rostot tartalmaznak, ezért a sok fajta külső behatás és természetesen az öregedés folyamata miatt viszonylag korán jelentkezhetnek esztétikai problémák.

Vannak esetek, hogy csak a páciensek érzik a nagy változást bőrük állagát illetően, de általában, ha valaki már úgy érzi, hogy bármennyire is zavarja a megereszkedett bőr, jobb minél előbb segíteni.

A beavatkozás időtartama:

A szemhéjplasztikai beavatkozás átlagos időtartama 0,5-1,5 óra.

  • A felső szemhéj áthajlási redőjében vezetnek plasztikai sebészeink egy metszést melynek segítségével a felesleges bőrt és zsírszövetet eltávolítják.
    2-3 hét után a keletkező hajszálvékony fehér hegvonal szinte alig látható.
  • Az alsó szemhéjnál a műtéti metszést közvetlenül az alsó pillasor alatt vezetik, mely szintén alig észrevehető heggel gyógyul.
  • A műtét végén szemhéjanként egy varrattal történik a sebzárás, valamint egy sebtapasszal, mely 4-5 nap múlva eltávolításra kerül.

Szemhéjplasztika utáni teendők:

Fontos tudni, hogy a szem körüli szövetek  szervezetünk leglazább szövetei közé tartoznak, így a műtét után a szemhéjak beduzzadhatnak, bevérezhetnek. A sebvonalban rózsaszínű váladék szivárgása észlelhető az első 48 órában. A beteg feszülést érezhet, gyakran könnyezhet is.

Lehetséges, hogy a duzzanat miatt a szemek zárása átmenetileg még nem tökéletes, ill. az alsó szemhéjak esetén azok átmeneti, kisfokú kifordulása is megtörténhet. A 4.-5 napon megtörtént varratszedés után lehet a szemhéjakat mosni. 2-3 hétig szemfestése nem ajánlott.

A műtéti hegek  3-4 hónap múlva gyakorlatilag nem vehetők észre. Habár az eredmény 90%-ban már néhány hét múlva látszik, 2-3 hónap múlva alakul ki a várt változás.

A beavatkozás utáni tanácsaink:

Előforduló szövődmények, későbbi mellékhatások:

Irritatív tünetek (viszketés, égő érzés, könnyezés, gyakori kötőhártya hurut) jelentkezése esetén általában nem kell megijedni, nem tartósak.

Viszont a meglevő hasonló panaszok esetén, a műtét után számolni kell azzal, hogy ezek kifejezettebbek lehetnek. A látást nem befolyásolja.

MENNYIBE FOG KERÜLNI ÖNNEK?

Szemhéjplasztika - alsó

300 000 Ft

Szemhéjplasztika - felső

250 000 Ft

Szemhéjplasztika - alsó-felső

400 000 Ft

 Szem körül megjelenő, és idővel egyre mélyülő ráncok, a szem alatti sötét árkok vagy táskák, illetve a lógó, petyhüdt felső szemhéjak komor, bús tekintetet kölcsönöznek az egész arcnak. Ezek a problémák a szemhéjplasztika segítségével korrigálhatók, melynek következtében újra fiatalos, üde lesz a tekintet, és az arc összességében sokkal fiatalabbnak látszik. Szemhéjplasztikával (alsószemhéj és felsőszemhéj) megszüntethető a felső szemhéj lógása illetve a szem alatti és feletti elődomborodó, duzzadt táskákért felelős zsírtöbblet is eltávolítható.

Jelentkezzen be hozzánk!